Latijns-Amerikaanse landen vragen internationale hulp voor opvang Venezolaanse vluchtelingen

Venezolaanse migrantenkinderen spelen in een geïmproviseerd kamp bij een busstation in Quito, Ecuador. Elf Latijns-Amerikaanse landen roepen de internationale gemeenschap op om hen meer te helpen de honderdduizenden Venezolanen op te vangen die het land zijn ontvlucht vanwege de economische en politieke crisis van de voorbije maanden.
REUTERS Venezolaanse migrantenkinderen spelen in een geïmproviseerd kamp bij een busstation in Quito, Ecuador. Elf Latijns-Amerikaanse landen roepen de internationale gemeenschap op om hen meer te helpen de honderdduizenden Venezolanen op te vangen die het land zijn ontvlucht vanwege de economische en politieke crisis van de voorbije maanden.
Elf Latijns-Amerikaanse landen roepen de internationale gemeenschap op om hen meer te helpen de honderdduizenden Venezolanen op te vangen die het land zijn ontvlucht vanwege de economische en politieke crisis van de voorbije maanden. 

De landen, Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Peru, Mexico, Panama, Paraguay en Uruguay, verklaarden dat ze zullen blijven samenwerken en dat ze ook elk apart de migranten zullen helpen, vooral de kinderen, jongeren, ouderen, zieken en gehandicapten.

Mensensmokkel bestrijden

De verklaring, die het resultaat was van een bijeenkomst van toppolitici in Quito, is ondertekend door alle elf deelnemende landen. Ze roepen de internationale organisaties, ook de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) die vandaag samenkomt over de kwestie, op om de mensensmokkel te bestrijden. Venezuela was niet betrokken bij de vergadering.

Sinds 2014 hebben al 2,5 miljoen Venezolanen het land verlaten, aldus cijfers van experts op de meeting.

Venezolaanse migranten poetsen hun tanden in een geïmproviseerd busstation bij Quito, Ecuador. Elf Latijns-Amerikaanse landen roepen de internationale gemeenschap op om hen meer te helpen de honderdduizenden Venezolanen op te vangen die het land zijn ontvlucht vanwege de economische en politieke crisis van de voorbije maanden.
REUTERS Venezolaanse migranten poetsen hun tanden in een geïmproviseerd busstation bij Quito, Ecuador. Elf Latijns-Amerikaanse landen roepen de internationale gemeenschap op om hen meer te helpen de honderdduizenden Venezolanen op te vangen die het land zijn ontvlucht vanwege de economische en politieke crisis van de voorbije maanden.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Merkel zal ze opvangen op onze kost.

 • diane colman

  Overbevolking dat is het grote probleem … als ik zie hoeveel kinderen in die probleemlanden rondlopen, ook in Afrika, en ze kweken maar lustig verder. OOk als ze in Europa neerstrijken en hier wordt dat nog gestimuleerd door het hoge kindergeld.

 • Frank Joos

  Gewoon direkt terugbrengen.

 • Wim Tack

  Vluchtelingenruil tussen vluchtelingen uit Europa van Syrie of Afganistan, met vluchtelingen uit Latijns America.

 • Frans Peeters

  Het begint weeral, VS banken zorgen voor de chaos en EU zal weeral bijspringen