Labour wil in sneltempo nog wet laten goedkeuren die harde brexit onmogelijk maakt

Jeremy Corbyn.
AP Jeremy Corbyn.
De Britse oppositiepartij Labour heeft aangekondigd dat het nog snel in het Lagerhuis een wet wil laten goedkeuren die alsnog moet beletten dat premier Boris Johnson een harde brexit kan doordrukken. 

Met de opschorting van de werkzaamheden heeft Johnson dat parlement immers zo goed als buitenspel gezet om een no deal-brexit nog tegen te houden. Daar wil oppositieleider Jeremy Corbyn nog een stokje voor proberen te steken.

Zodra het parlement volgende week dinsdag terugkeert uit het zomerreces, wil Corbyn via een nooddebat wetgeving laten stemmen die moet beletten dat Johnson het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de Europese Unie laat vertrekken. 

“We gaan hem dinsdag op een politieke manier proberen tegen te houden met een parlementair proces dat moet uitmonden in een wet om een no deal-brexit te voorkomen. We proberen ook te verhinderen dat hij het parlement stillegt in deze uitermate cruciale periode”, verklaarde Corbyn vanavond aan journalisten.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Rompaey

  Hoeveel jaren gaat dat gekibbel nog duren ? Wat willen ze nu echt ?

 • George Baaths

  Daar maken ze ook maar wetten die hun het beste uitkomt van de ene dag op de andere eruit is eruit heeft al genoeg geld en onwetendheid gekost

 • Arthur Westerman

  @Eric Loyens De Brexit waarvoor gestemd is, had letterlijk niks om het lijf. Het was niks meer dan een kreet waar een misleidde minderheid van de bevolking voor koos, en waar de rest niet eens voor kwam opdagen omdat het zo'n onzin was. Voor iets van deze aard wil je een meerderheid van 75% van de bevolking, anders ben je niks anders dan een opportunist.

 • Peter Bonacasa

  Jan Verstrepen, zoals nu, de werkende mens in het UK wordt vertegenwoordigd door Eton-snobs als BoJo en Moog? Denk je nu echt dat die ook maar iets inzitten met de gewone man? Als de Brexit doorgaat zijn er maar een paar mensen die er goed van worden, zoals BoJo. De rest mag bloeden.

 • Robert Croux

  Waar staat Labour-partij nu? Ze zullen het later ook op hun bord krijgen omdat ze het voorstel van May niet wilden steunen. Zijn ze nu beter af als op 31/10 het hakbijl definitief valt?