Labour-politicus ontkent dat hij ‘Hey Jude' van de Beatles veranderde in 'Hey Jews'

Dan Carden (l.) is een vertrouweling van Labour-leider Jeremy Corbyn (m.).
Facebook Dan Carden Dan Carden (l.) is een vertrouweling van Labour-leider Jeremy Corbyn (m.).
De Labour-parlementariër Dan Carden ontkent dat hij de tekst van het Beatles-nummer 'Hey Jude' heeft veranderd in 'Hey Jews'. De nieuwssite BuzzFeed onthult vandaag dat Carden, een trouwe bondgenoot van partijleider Jeremy Corbyn en lid van diens schaduwkabinet, de aangepaste versie van het lied zong tijdens de busreis naar huis na een bezoek aan het Cheltenham-festival.

Carden deed de aantijging via Twitter af als onzin. "De bus zat vol vol journalisten en parlementsleden. Als iemand echt geloofde dat er enige vorm van antisemitisch gedrag was geweest dan had hij of zij een morele plicht gehad daarvan onmiddellijk melding te maken. Deze verdachtmaking is toch alleen gedaan omdat er algemene verkiezingen aankomen."

Labour is al verscheidene keren in opspraak gekomen door anti-Joodse incidenten binnen de gelederen. Corbyn zou bovendien onvoldoende optreden tegen antisemitische uitlatingen.

Ook Cardens prominente partijgenoot Conor McGinn kwam in een kwaad daglicht te staan omdat hij tijdens dezelfde trip in maart vorig jaar een collega bij herhaling een "flikker" noemde. Zijn woordvoerder zei in The Guardian dat McGinn bekend staat als een steun en toeverlaat van de LGBT-gemeenschap.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.