Laatste activistenboomhut ontmanteld in omstreden Duits bos

Een boomhut in het bos van Hambach.
AFP Een boomhut in het bos van Hambach.
De Duitse politie heeft naar eigen zeggen alle boomhutten van activisten ontmanteld in het bos van Hambach. Energiebedrijf RWE treft nu verdere voorbereidingen voor de omstreden winning van bruinkool in het woud.

De politie begon begin vorige maand met de ontruiming van het bos, waar zich activisten hadden verschanst. Zij hadden tientallen boomhutten opgetuigd. Er moest een politiemacht aan de pas komen om de natuurbeschermers te verwijderen uit het 12.000 jaar oude bos, dat tussen Aken en Keulen ligt.

RWE is de eigenaar van de ruim 100 hectaren bos waar bruinkool zal worden gewonnen. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat niet zal worden toegestaan dat activisten het gebied opnieuw bezetten. Tegenstanders van de plannen zullen de komende tijd naar verwachting weer van zich laten horen.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wim Hellemans

    dank aan hun eigen "groenen" die kost wat kost de NUC-energie tot nul willen herleiden, dat dit ten koste gaat van de gezondheid van alle EU burgers door de massale uitstoot van fijn stof over de grenzen heen liggen politiekers à la Calvo natuurlijk niet wakker ... open je ogen voor Groen ze sluit (wegens sterfte tgv stofziekten) ...

  • Jos devos

    dezelfde activisten die enkele jaren geleden zaten te protesteren tegen kernenergie. O ironie.