Ku Klux Klan klaagt staat Missouri aan wegens discriminatie

UNKNOWN
Een Amerikaanse federale rechter heeft de staat Missouri verplicht om leden van de Ku Klux Klan toe te laten een picknick te organiseren op een historische site. Dat gebeurde nadat de KKK, een racistische beweging, klacht had ingediend wegens discriminatie.

Frank Ancona - 'the Imperial Wizard of the Traditionalist American Knights of the Ku Klux Klan'- diende de klacht in. Hij vindt dat zijn beweging anders wordt behandeld dan anderen die een aanvraag indienen om een picknick te houden in Fort Davidson, een historische oorlogssite. De KKK diende een schriftelijke aanvraag in te dienen, andere organisaties niet.
 
De federale rechter gaf de KKK gelijk en oordeelt dat de staat de picknick moet toelaten. Er zijn wel financiële verplichtingen aan verbonden, en mogelijk zijn die voor de KKK te zwaar om dragen. Het is dus nog niet zeker of het uitje doorgaat.
 
Fort Davidson was in 1864 het toneel van een bekende veldslag tussen noordelijke en zuidelijke troepen. Meer dan 1.500 soldaten lieten er het leven. (afp/mvl)