Kruisboogmysterie in Duits pension lijkt vooropgezet plan: testamenten slachtoffers gevonden

De drie lichamen werden afgelopen zondag ontdekt in een pensioen in Passau.
AFP De drie lichamen werden afgelopen zondag ontdekt in een pensioen in Passau.
De twee vrouwen en een man die doorboord met pijlen in een pension in het Duitse Passau werden ontdekt, zijn gedood met doelgerichte schoten. Dat meldt Der Spiegel op basis van een eerste autopsierapport. De politie heeft in de kamer naast drie kruisbogen ook testamenten gevonden. Het lijkt daarom een vooropgezet plan.

Afgelopen weekend troffen medewerkers een 30-jarige vrouw in een plas bloed op de vloer van een driepersoonskamer. Op een bed ernaast lagen een andere dode vrouw (33) en een dode man (53) hand in hand. Allen waren gedood door kruisboogpijlen. Het tweetal in bed is dodelijk geraakt in het hart, de vrouw op de grond in de hals. 

De testamenten zijn van de man en vrouw in bed. Volgens de autopsie zijn er nog meer schoten afgevuurd op de twee in bed, maar pas na de pijl die hen meteen doodde. Op geen van de lichamen zijn sporen van een gevecht gevonden. De politie gaat er voorlopig dan ook vanuit dat de 30-jarige vrouw de twee anderen eerst doodde en daarna zelfmoord pleegde.

In de mysterieuze zaak werden gisteren nog eens twee dode vrouwen gevonden in het appartement van de 30-jarige vrouw. Een van die slachtoffers zou de levenspartner zijn van de vrouw die in de pensionkamer op de grond lag. Het is nog onduidelijk hoe zij om het leven zijn gekomen, in het appartement werden geen kruisbogen of pijlen gevonden. De autoriteiten sluiten uit dat er nog personen van buitenaf bij betrokken zijn.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sobek Wessels

    hier klopt toch iets niet ...

  • Mathieu Peeters

    Twee vermoord en de derde heeft zich dan zelf gedood met een kruisboog. Roept toch vragen op als je het mij vraagt.