Kritiek binnen SPD op akkoord met Merkel

Angela Merkel met de leider van de SPD, Martin Schulz
Getty Images Angela Merkel met de leider van de SPD, Martin Schulz
Verschillende mandatarissen van de Duitse sociaaldemocraten (SPD) laten zich vandaag kritisch uit over het ontwerp van regeerakkoord met de christendemocraten van Angela Merkel. Volgende week moet SPD zich over de tekst uitspreken op een congres.

De overeenkomst tussen SPD, CDU en CSU moet Duitsland uit een politieke impasse van enkele maanden helpen. Uit de kritiek blijkt echter dat een goedkeuring van het regeerakkoord op het SPD-congres van 21 januari niet voor de hand ligt. 

Michael Müller, burgemeester van Berlijn, is alvast geen voorstander. "De kiezer heeft zich in september duidelijk tegen de twee coalitiepartners uitgesproken. Nu opnieuw dezelfde coalitie vormen met hetzelfde programma is dus niet het gepaste antwoord", zegt hij.

Ook Ralf Stegner van SPD, die het akkoord nochtans mee onderhandelde, heeft bedenkingen. Hij wil meer sociale accenten in het regeerakkoord. Zo is hij het niet eens met de versoepeling van de regels rond contracten van beperkte duur. 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • jos robben

    hopelijk wijst het partijcongres van SPD het akkoord met Merkel af - exit Merkel en Schultz. Europa zal er wel mee varen

  • marcus bastiaensens

    Straf dat de duitsers zelf niet meer het vehaal van de (LORELEI) meer kennen. MERKEL is de moderne lorelei.

  • patrick morel

    Lees het akkoord, de SPD moet weer zijn broek laten zakken, dei Schulz is een slechte onderhandelaar. Niet te verwonderen dat hij van de EU komt, daar moet je ook niets kunnen.