Kristalina Georgieva enige kandidaat om IMF te leiden

De Bulgaarse Kristalina Georgieva is de huidige nummer twee bij de Wereldbank.
REUTERS De Bulgaarse Kristalina Georgieva is de huidige nummer twee bij de Wereldbank.
De Bulgaarse Kristalina Georgieva, de huidige nummer twee bij de Wereldbank, is de enige kandidaat om het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te gaan leiden. Dat maakte de internationale financiële instelling in Washington vandaag bekend.

De periode om zijn kandidatuur in te dienen liep op 6 september af. "Slechts één persoon, Kristalina Georgieva, bevestigde haar kandidatuur", luidt het in een persbericht.

De raad van bestuur van het IMF gaat nu een onderhoud organiseren met Georgieva. Ten laatste op 4 oktober moet ze worden benoemd, als opvolgster voor de Française Christine Lagarde.

Het IMF wordt traditioneel geleid door een Europeaan, terwijl de Wereldbank onder leiding van een Amerikaan staat. Lagarde trekt naar de Europese Centrale Bank.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Verstrepen

    Duizenden bekwame mensen die die job zeer goed zouden uitvoeren maar enkel een kliekje die in aanmerking komt en dan gaan ze nog het liegen dat het stinkt.