Krijgt Trump de Nobelprijs voor de Vrede? Zijn partijgenoten dragen hem officieel voor

Amerikaans president Trump, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2019?
REUTERS Amerikaans president Trump, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2019?
Een groep Republikeinen van het Amerikaanse Congres heeft hun partijgenoot en president Donald Trump officieel voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat heeft de conservatieve zender Fox News gemeld.

Achttien leden van de Grand Old Party ondertekenden een brief die gisteren naar het Noorse Nobelcomité is gestuurd. Zij vinden dat president Trump in 2019 - voor 2018 was het al te laat - de prestigieuze vredesprijs moet krijgen omdat hij "onvermoeid maximale druk op Noord-Korea heeft uitgeoefend om een einde te maken aan zijn onwettig wapenprogramma en vrede te brengen in de regio".

De Republikeinen roemen in de door Fox aangehaalde brief hun president omdat die de "internationale gemeenschap, inclusief China, succesvol heeft verenigd, om één van de meest succesvolle regimes van internationale sanctie op te leggen". Die strafmaatregelen "hebben de economie van Noord-Korea gedecimeerd en hebben volgens ruime inschatting Noord-Korea naar de onderhandelingstafel teruggebracht".

De Republikeinen zien nog het ruimer. "Wij denken dat niemand meer de erkenning van het Comité in 2019 verdient dan president Trump voor zijn onvermoeibare inzet om vrede in onze wereld te brengen".
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pé Wortel

  dan kunnen ze de Nobelprijs zelf beter afschaffen, het is daar toch al volop ambras

 • Peter De Vos

  De grootste racist wordt nog beloont ook,of hoe zot de wereld geworden is!!!

 • chris moerman

  vrede ? prijs van de oorlog , ja. na een niet-bestaande gifgasaanval voor miljoenen euro's bommen gooien in Syrië.

 • Roland De Smedt

  Als Obama die prijs waard was, dan verdient Trump hem vele keren meer.

 • Joris Claes

  Obama heeft tem ook gehad voor den oorlog in Libië.