Kreta opgeschrikt door zware aardbeving: “Het hele eiland trilde”

Tot dusver is nog geen schade gemeld.
Photo News Tot dusver is nog geen schade gemeld.
Het Griekse eiland Kreta is opgeschrikt door een zware aardbeving. Die had volgens de eerste berichten een kracht van 6,0. "Het was een zware schok. Het hele eiland trilde, maar gelukkig is tot dusver geen schade gemeld”, aldus gouverneur Stavros Arnaoutakis.

De beving vond om 08.23 uur Belgische tijd plaats op 41 kilometer ten noordwesten van het dorp Platonos op Kreta. Het epicentrum bevond zich op 56 kilometer diepte. Om 8.36 uur volgde er een tweede schok, met een magnitude van 6,1. Scholen en en openbare gebouwen zijn gesloten zodat ze gecontroleerd kunnen worden op schade.

Mensen in de hoofdstad Athene, zo’n 265 kilometer verderop, voelden de beving ook. Albanië is gisteren ook al getroffen door dergelijk natuurgeweld. Toen veroorzaakte een aardbeving met een kracht van 6,4 een ravage in Albanië. Daar zijn tot dusver 27 lichamen geborgen. Ook raakten er honderden mensen gewond.

EPA2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luke Vincke

    Niemand opgevallen dat er de laatste maanden over heel de wereld, zware aardbevingen zijn, tot zelfs in Europa in gebieden waar die uiterst zeldzaam zijn? Verbergt men iets voor ons? Er zijn wetenschappelijke theorieën die stellen dat periodes van aardbevingen gepaard gaan in de geschiedenis met periodes van AFKOELING van de planeet.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Gelukkig is er geen schade want Kreta is een zeer mooi Grieks eiland