Krappe meerderheid Amerikanen voor afzetten Trump

Donald Trump.
REUTERS Donald Trump.
Een krappe meerderheid van de Amerikanen is voorstander van het afzetten van president Donald Trump. Volgens een poll van de nieuwszender Fox News is 51 procent voor impeachment.

In juli van dit jaar was nog een minderheid van de Amerikaanse bevolking (42 procent) voor een gedwongen vertrek van de president. Het aantal tegenstanders van een afzetting is gedaald van 45 naar 40 procent. Zo'n 4 procent is wel voor een impeachment, maar is van oordeel dat Trump in functie mag blijven.

De regering van Trump verliest in het onderzoek van de nieuwszender rap aan populariteit. 55 procent vindt dat Trump het als president niet goed doet (43 procent vindt van wel), terwijl maar liefst 51 procent denkt dat de huidige Amerikaanse regering corrupter is dan voorgaande regeringen. Bijna de helft vindt dat Trump met het impeachment-onderzoek krijgt wat hij verdient.

Lees ook: Alle vragen over de afzettingsprocedure tegen Trump: hoe werkt het, wat zijn de beschuldigingen en hoe groot is de kans dat hij echt moet vertrekken?
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • michel De Blay

  Hebben ze die poll gedaan op een congres van de democraten? Winston Churchill zei ooit " Ik geloof enkel de peilingen als ik ze zelf heb kunnen vervalsen"

 • Jean West

  En als hij afgezet word zal hij daar niet van wakker liggen. Hij heeft meegedaan om te zien hoe ver hij kwam en de Clintons dachten dat ze nooit verslagen konden worden.

 • guido Bervoets

  Als de peiling een beetje klopt wil dat zeggen dat meer dan 175 miljoen Amerikanen willen dat Trump uit zijn ambt wordt gezet. Dat is toch wel een heel sterk signaal dat niet te onderschatten valt hoor.

 • Erwin Van Roy

  Foubert Gaston dus omdat ze bij Fox spreken over het opstarten van de afzetting procedure daar 51% voor is is het plots allemaal fake news misschien is die 30% dat ervoor is ook fake news maar wil Fox die cijfers er mooier doen uitzien omdat het een Trump zender is. Wat wel zo is, is dat Trump nooit door de meerderheid van de Amerikanen is verkozen. Maar de aanhangers hier wel kritiek geven en zeggen dat hij democratisch verkozen is maar ze kennen het kies systeem in de VS niet.

 • Fons Casteels

  Tegenover elke peiling staat een andere peiling die het tegendeel bewijst. Voorbeeld: peiling van gisteren van Politico & Morning Consult. Er zijn evenveel tegenstanders van de afzetting bij de Republicans als er voorstanders zijn bij de Democrats (84-84). En belangrijker: bij de zgn. Independents is het 44-42. Conclusie: in tegenstelling tot wat de linkse MSM beweren, is het nog verre van zeker dat Trump zal afgezet worden. Laat staan dat hij in 2020 verliest.