Koud bier en goedkope noedels voor Obama in Vietnam

De Amerikaanse president hield tijdens zijn bezoek in Vietnam halt bij een Vietnamees restaurant in Hanoi, samen met de bekende Amerikaanse tv-kok Anthony Bourdain.

De aanwezigen juichten toen het duo gisterenavond verscheen aan het restaurant Bun cha Huong Lien, om er gegrild varkensvlees en noedels te eten.

Alvorens binnen te gaan schudde Obama handjes en wuifde hij naar de omstaanders. Binnen nam hij plaats op een plastic stoeltje tegenover Bourdain, wiens filmploeg het hele tafereel op camera vastlegde voor zijn show 'Parts Unknown'.

"Totale kostprijs van etentje met de president: 6 dollar. Ik haalde de rekening op", zo tweette Bourdain achteraf. "De president weet hoe hij eetstokjes moet hanteren", zo schreef hij op Instagram bij een foto die 121.000 keer geliket werd. Volgens lokale media kocht Obama nog vier extra porties eten om mee naar zijn hotel te nemen.

Het bezoek aan het restaurant stond niet op het officiële programma. Het restaurant had een reservatie ontvangen voor 50 mensen, onder hen ook Amerikaanse diplomaten, maar wist niet dat ook de president zou aanschuiven.

De Amerikaanse president Barack Obama in Hanoi.
EPA De Amerikaanse president Barack Obama in Hanoi.