Kort na tragische dood van Julen (2): man en hond dood teruggevonden in schacht in Andalusië

Archiefbeeld.
EPA Archiefbeeld.
Kort na de tragische dood van de kleine Julen in een diepe schacht in Andalusië, is in dezelfde streek opnieuw een dodelijk ongeval gebeurd in een schacht. Dat melden de website 'Málaga hoy' en andere Spaanse media. 

In de plaats Villanueva del Trabuco, niet ver van het dorp Totalán waar de tweejarige Julen om het leven kwam, zijn het lichaam van een 45-jarige man en zijn hond in een met water gevulde schacht aangetroffen.

De man zou zondagavond met zijn hond gaan wandelen zijn. Toen hij wegbleef verwittigde zijn familie de hulpdiensten. Het slachtoffer kende de omgeving goed. Aangenomen wordt dat de hond eerst in de schacht gevallen was, en de man om het leven kwam toen hij het dier probeerde te redden.

In Spanje zijn er veel illegaal geboorde putten. Julen viel op 13 januari in een 107 meter diepe schacht. Zijn lichaam kon pas na twee weken geborgen worden. 

REUTERS / RV7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vicky Vliet

  Die man waren ze dan toch sneller bij dan bij Yulen. Gecondoleerd

 • marnix laureyns

  Met 4 houten palen en 4 m draad rond de put, zou er NIETS ernstig kunnen gebeuren. Helaas!

 • geert noels

  Dus wees gewaarschuwd voor wandelaars in Spanje

 • Frank Joos

  En hoeveel gebeuren die dingen zonder dat IEMAND het weet ?

 • Annita LEMBRECHTS

  Verschrikkelijk, voor de ouders, hoe moet je dit tragisch verlies verwerken..