Korea's willen na 65 jaar einde aan oorlog maken

Zuid-Koreaanse soldaten houden de wacht aan hun kant van de gedemilitariseerde zone (DMZ).
AFP Zuid-Koreaanse soldaten houden de wacht aan hun kant van de gedemilitariseerde zone (DMZ).
Zuid- en Noord-Korea willen deze maand tijdens hun gezamenlijke top een einde maken aan het militaire conflict tussen de twee landen. De twee naties zijn officieel nog in oorlog, wel is er sinds 1953 een wapenstilstand. De landen zouden voorafgaand aan de top al overleg voeren, zo melden Zuid-Koreaanse media.

Een van de stappen zou het terugbrengen van de DMZ (Demilitarized Zone) in de oorspronkelijke staat zijn. De vier kilometer brede zone niemandsland loopt langs de lijn waar de Koreaanse Oorlog eindigde in een wapenstilstand. De gedemilitariseerde zone ligt vol met landmijnen en prikkeldraad en wordt van beide kanten bewaakt door militairen.

De ontmoeting tussen de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en Kim Jong-un staat gepland voor 27 april.

Een succesvolle top zou de weg plaveien voor een ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider.

AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Het kon in Duitsland. Dan moet het daar ook kunnen. Noord-Korea kan er trouwens alleen maar beter van worden. En hun leider zal pas echt de geschiedenis in gaan als een held als hij zijn land kan omvormen naar een sociaaldemocratische model. Alleen de VS zal niet zo gelukkig zijn. Want die heersen door dergelijke conflicten en tegenstellingen.

 • Louis Roux

  Sofie, Als we spreken over de inwoners is het "Koreanen" Als we spreken over de landen is het "Korea's. Dus de beide Korea's willen het einde van de oorlog

 • Sofie Van Eeden

  Het is wel Koreanen en niet Korea's he

 • Billy Valcke

  Goed zo.dan kunnen families en vrienden elkaar terugzien.

 • Erby Herman

  Voor mij kan dit iets zijn dat goed is of slecht, afwachten dus.