Korea's bereiden zich voor op nieuwe ontmoeting na beëindigen van gesprekken met VS over nucleaire programma

Leider van Noord-Korea, Kim Jong Un (L) en Zuid-Koreaans president Moon Jae-in (R) schudden elkaar de hand tijdens een vorige ontmoeting.
AFP Leider van Noord-Korea, Kim Jong Un (L) en Zuid-Koreaans president Moon Jae-in (R) schudden elkaar de hand tijdens een vorige ontmoeting.
Een delegatie hoge Zuid-Koreaanse functionarissen is vandaag in Noord-Korea aangekomen om daar voorbereidingen te treffen voor een nieuwe ontmoeting van de leiders van beide landen. 

Dat gebeurt nadat de gesprekken over het beëindigen van het nucleaire programma van Pyongyang met de VS vastliepen.

Het is de bedoeling dat de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un deze maand voor een derde keer met elkaar praten. De Zuid-Koreanen hopen dat hun bezoek ook een positief effect heeft op de onderhandelingen met de VS.

De Amerikaanse president Donald Trump en Kim ontmoetten elkaar in juni in Singapore en bereikten een akkoord over denuclearisering van het Koreaanse schiereiland. De gesprekken liepen vast nadat Trump een bezoek van zijn minister van Buitenlandse Zaken aan Pyongyang afzegde.

AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Baeyens

    Wonderlijk dat Kim Jong-oen geen tegenmaatregelen treft voor de heropgestarte militaire oefeningen Amerika-Zuid-Korea. Het lesje van Trump is goed aangekomen.

  • Frans Peeters

    VS verkiezingen in aantocht