Kopstuk Mexicaans Golfkartel 2 weken na arrestatie in gevangenis vermoord

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
Hector Adrián Lucio Benavides, de vermoedelijke leider van het Golfkartel in de Mexicaanse stad Altamira is in de gevangenis om het leven gebracht, nog geen twee weken na zijn arrestatie. 

Volgens Mexicaanse media was Héctor Adrián Lucio Benavides (39) een kopstuk van het drugskartel en werd hij doodgestoken door twee medegevangenen toen hij na een bezoek aan de dokter terugkeerde naar zijn cel. Zijn bewaker werd neergeslagen.

Lucio Benavides werd 24 augustus opgepakt in gezelschap van zijn kompaan Christian Aarón Hernández. Hij werd al enige tijd gezocht als 'prioritair doelwit' wegens moord en ontvoering. De gewelddadige bende houdt zich ook bezig met drugshandel, smokkel, witwassen van geld en afpersing.

Mexicaans Golfkartel

Het Golfkartel is een berucht drugskartel uit de Mexicaanse staat Tamaulipas. Het kartel dankt zijn naam aan de Golf van Mexico en is een van de oudste kartels van het land. Het bestaat al sinds 1930. Toen smokkelden ze nog alcohol, maar dat goedje hebben ze intussen door drugs vervangen. 

Talrijke voormalige kopstukken zijn reeds opgepakt door de CIA, maar dat lijkt niet veel uit te halen. Hun belangrijke positie blijft immers behouden, zelfs vanuit de gevangenis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.