Ga naar de mobiele website
^ Top

Koppel zet camera op zolder nadat het geluid hoort en licht door gaatje in plafond ziet komen. En daarop ziet het plots buurman

Twitter
Een Amerikaans koppel heeft vorige maand een griezelige ontdekking gedaan toen het in bed lag. Jerome en Ashley Kennedy uit Pittsburgh hoorden eerst een vreemd geluid en konden dan opeens licht zien schijnen door een gaatje in het plafond. "Ik besefte meteen dat er iemand op zolder was", vertelt de man. Toen hij ging kijken, was er echter niemand te zien. Hij besloot daarop een camera te installeren en die bracht een onaangename verrassing aan het licht.

Op de beelden was hun buurman te zien, de 69-jarige Robert Havrilla. De man was toen bezig met het renoveren van een rijhuis naast de woning van de Kennedy's. Het gezin omschrijft hem als "erg teruggetrokken" en iemand die "heel erg op zichzelf" is.

Zaklamp
De camera toonde beelden van de man terwijl hij met een zaklamp en een boor rondkroop op de zolder van het koppel. Hij lag ook 30 minuten boven een ventilatiepijp in de vloer, die uitkijkt op de slaapkamer van het gezin. Jerome en zijn vrouw denken nu dat de man gaten in het plafond en in de muren boorde om hen te begluren. "Dit is zo griezelig. We hebben geen idee van wat er aan de hand is in ons eigen huis", zucht Ashley.

Jerome ontdekte later ook dat de buurman op zolder een verwijderbare wand installeerde tussen zijn huis en dat van de Kennedy's. Zo kon hij makkelijk bij hen binnen raken. "Hij haalde ook alle isolatie weg op de vloer van de zolder, zodat hij er gaten in kon boren", aldus Jerome. De man ontdekte ook mooie ronde gaten in de muur tussen hun huizen, waarvan hij vermoedt dat ze ook door Havrilla gemaakt zijn om hen en hun tien maanden oude baby in de gaten te houden. Die zijn intussen opgevuld.

Stalking
Havrilla werd op 17 juli aangehouden door de politie op beschuldiging van inbraak, huisvredebreuk en stalking. Zijn rechtszaak loopt intussen. Hij pleit zelf onschuldig. Volgens zijn advocaat had de man "geen slechte bedoelingen" en zou hij alleen op de zolder van het gezin geweest zijn "voor onderhoudswerken die verband hielden met zijn eigen renovatie". De Kennedy's zijn niet overtuigd. "We hopen dat ze hem voor lange tijd opsluiten", reageert het koppel nog. "Dan kunnen we weer rustig slapen."

Inside Edition on Twitter

A couple says a Peeping Tom crawled into their attic and drilled holes to watch them in their bedroom. https://t.co/KUOtVjlAD9

Amy Wadas on Twitter

Robert Havrilla accused of creeping around neighbor's attic on North Side. Today he appeared in court. I'm live @ 5. @CBSPittsburgh #KDKA
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Guido Claesen

  Om werkzaamheden uit te voeren aldus zijn advocaat. En die werkzaamheden moeten dan 's nachts gebeuren, wat vinden die advocaten nog allemaal uit.

 • Shakira moessa

  Echt ziek

 • Mr. Dude

  Kzou mijne zolder tot in het extreme boobytrappen. :-)

 • stijn rogiers

  Sloeber. Een mens is toch tot alles in staat. Geen gene

 • el capone

  Az Ben schoon uitspraak waar leef jij khoop voor u niet in België veel blanke hier he :)

Meld een bug