Koppel woont 13.000 kilometer van elkaar en ontmoet elkaar drie jaar lang halfweg voor telkens dezelfde foto. Tot een van hen iets ingrijpends doet

Rob en Joli op het strand van Boracay Island, op de Filipijnen.
Instagram Rob en Joli op het strand van Boracay Island, op de Filipijnen.
Ze leerden elkaar kennen op een ontmoetingsplaats voor reizigers op de Filipijnen en het klikte. Drie jaar lang hielden ze online contact en toen ze elkaar in 2013 terugzagen, besloten ze om hun relatie een kans te geven. Hoewel Rob Switzer in de Verenigde Staten woonde en Joli 13.000 kilometer bij hem vandaag. En dat deden ze op een heel bijzondere wijze.

Ze spraken immers af om elkaar om de paar maanden ergens halfweg te ontmoeten. “Het was een van enige manieren dat we elkaar konden zien”, vertellen ze. “We hadden allebei een fulltime job. Maar omdat we allebei van reizen houden, leek het ons ideaal. We spaarden er elke cent voor die we konden.”

Dipkiss

Ze besloten om ook elke keer dezelfde foto te nemen, die ze intussen de ‘dipkiss’ noemden. “Op reisblogs zie je vaak mensen die bijvoorbeeld in de lucht springen. Wij wilden iets bijzonders doen”, aldus Joli. (lees hieronder verder)

In Washington DC.
Instagram In Washington DC.
In Dubai.
Instagram In Dubai.
In Milaan.
Instagram In Milaan.

Drie jaar later besloot Rob dat het tijd was voor een belangrijke beslissing en op het Rode Plein in Moskou haalde hij opeens een ring boven. In juni van dit jaar volgde het huwelijk en intussen wonen ze – eindelijk – samen in de Amerikaanse staat Maryland. (lees hieronder verder)

Het huwelijksaanzoek op het Rode Plein in Moskou.
Instagram Het huwelijksaanzoek op het Rode Plein in Moskou.
In juni stapten ze in het huwelijksbootje.
Instagram In juni stapten ze in het huwelijksbootje.

De ‘dipkiss’-foto’s zijn een mooie herinnering aan de tijd die ze zo ver van elkaar moesten doorbrengen. “Het was best veel werk om het elke keer te organiseren en de noodzakelijke visa te bemachtigen”, klinkt het bij Joli. “Maar we waren gefocust en het was het meer dan waard.”

Heerlijk

Aanvankelijk deelde het koppel de foto’s alleen met familie en vrienden, maar een maand terug besloten ze die ook op Facebook en Instagram te zetten. “In geen tijd hadden we duizenden likes”, aldus Rob. “We wisten niet wat er gebeurde. Ook de reacties van andere koppels die een langeafstandsrelatie hadden, waren leuk. Het was heerlijk om zien hoe ook zij tegen alle verwachtingen in de liefde lieten overwinnen.”

Of Rob haar ooit heeft laten vallen? “Nee, maar een handvol keren wel bijna”, aldus Joli. “Onlangs waren we in Mexico en daar wilden we een ‘dipkiss’ doen op een boot. Dat was niet evident”, lacht Rob.

In Lissabon, Portugal.
Instagram In Lissabon, Portugal.
In West Virginia.
Instagram In West Virginia.
Monument Valley in Arizona.
Instagram Monument Valley in Arizona.21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verschueren

  Prachtig ...liefde kent geen grenzen .

 • Diana De Wit

  prachtige lovestory! spijtig dat er mensen zijn die dit belachelijk vinden of niet begrijpen! ik wens dat koppel alvast heel veel geluk toe en ........ de dipkiss blijven fotograferen! mooie herinneringen voor later en hopelijk voor de toekomstige kinderen.

 • Roger Deprez

  Prachtig en mooi en heel veel jaren samen.

 • gustaaf carpels

  Moet niet allemaal saai zijn he, Zelfs bij zoiets lief zo negatief zijn duid op jaloezie

 • Wivina Renier

  leuk verhaal