Koppel won 328 miljoen met de lotto, maar leeft alsof er niets gebeurd is

Twitter/MailOnline
David Kaltschmidt (56) en Maureen Smith (71) wonnen in februari de grootste lottopot in de geschiedenis. Ze hadden recht op ruim 528 miljoen dollar, uitbetaald in schijven over een periode van 30 jaar, maar kozen voor 328 miljoen dollar, meteen volledig te innen. Genoeg geld om jachten, sportwagens en villa's te kopen. Maar David en Maureen veranderden amper iets aan hun levensstijl. Zo spelen ze bijvoorbeeld nog elke week op de lotto.

David en Maureen uit Melbourne Beach in Florida speelden al meer dan 30 jaar op de lotto met dezelfde getallen: 4, 8, 19, 27, 34 en Powerball 10. Al die jaren leverde dat weinig tot niets op, tot ze in februari 2016 de hoofdvogel afschoten. Het koppel won 528 miljoen dollar, de grootste pot ooit in de geschiedenis van Powerball, de Amerikaanse lotto.

Het koppel kon kiezen, ofwel kregen ze een bedrag van 328 miljoen dollar in één keer op hun rekening gestort, ofwel kregen ze de volledige 528 miljoen over een periode van 30 jaar uitbetaald, in jaarlijkse schijven. Omdat ze al een gezegende leeftijd hadden bereikt, kozen ze voor de eerste optie.

Amerika was vorig jaar in de ban van de grootste jackpot ooit.
reuters Amerika was vorig jaar in de ban van de grootste jackpot ooit.

Niets veranderd

Bijna anderhalf jaar na hun historische winst is er amper iets veranderd in het leven van David en Maureen. David had na de winst gezegd dat hij een nieuwe auto zou kopen, en dat deed hij ook. Hij kocht een nieuwer model van de terreinwagen die hij al had. En hoewel hij genoeg geld had voor een gloednieuwe boot, hield hij gewoon zijn oude vissersboot.

Maureen kocht wel een Tesla van 80.000 euro om wekelijks naar de supermarkt te rijden waar ze ooit het winnende biljet kocht. Elke week koopt ze er een lottobiljet.

Herbruikbare zak

Het koppel woont nog altijd in hun oude bescheiden huis en bezoekt nog altijd dezelfde restaurants en winkels. Maureen houdt ervan om elke week in dezelfde supermarkt te winkelen. Daarvoor gebruikt ze steevast een herbruikbare zak.

Daily Mail ging het koppel opzoeken en vroeg wat ze eigenlijk doen met al die gewonnen miljoenen. "Oh, niets spannends", zei Maureen. "Ik zorg voor mijn familie." Buurman Jim zegt dat David en Maureen bescheiden en vriendelijk gebleven zijn. "Het is eens iets anders dan al die verhalen over lottowinnaars die ongelukkig zijn geworden", zegt Jim.