Koppel uit Diest komt om bij motorongeval op vakantie in Wales

Illustratiefoto
thinkstock Illustratiefoto
Een gepensioneerd koppel uit Diest is zaterdag om het leven gekomen bij een motorongeluk in Wales. Het echtpaar botste frontaal met een auto en was op slag dood. 

De Diestenaars waren met een groep van zeven, onder wie ook hun zoon en schoondochter, op reis in het Verenigd Koninkrijk. Dinsdag waren ze vanuit Limburg naar Wales vertrokken; zaterdag kort voor 11 uur sloeg het noodlot toe op de A543 tussen de plaatsen Groes and Denbigh, meldt de BBC. 

Het koppel botste frontaal met een terreinwagen Ford Focus en was op slag dood. De man, een ervaren motard, bestuurde het voertuig. Zijn partner zat achterop, bevestigt een woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet helemaal duidelijk. Volgens de eerste verklaringen reed het motorvoertuig ineens aan de verkeerde kant van de weg. De politie in Wales deed een oproep tot mogelijke getuigen. De twee inzittenden van de wagen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Op het moment van de crash reden de zoon van het koppel en zijn partner voorop.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brecht Didden

  Marcus Camps gebruik zelf je verstand kerel, deze moto rijder had veel ervaring en was al meerdere keren in Groot Brittannië geweest

 • Erwin De Meyer

  Sterkte aan de nabestaanden. Wales , Schotland , ..... . Mooie streken al ben ik er nog niet geweest op de motorfiets. Altijd oppassen , wij zijn niet gewoon om links te rijden .

 • Didier BRIGLIA

  Veel sterkte aan de families,verschrikkelijk en dat op hun vakantie.

 • roland cuypers

  Sterkte aan familje en vrienden. RIP.

 • Mario Vanbergen

  Verschrikkelijk. Sterkte.