Koppel trouwt op plek waar niemand hen ooit voorging

BAT
"We droomden altijd al van een klein, intiem huwelijk, maar we hadden nooit gedacht dat we zouden kunnen trouwen op een van de meest afgelegen plaatsen op aarde", zeggen Julie Baum en Tom Sylvester, die dit weekend in het huwelijksbootje stappen op Antarctica.

Julie Baum en Tom Sylvester zijn al elf jaar samen. De twee poolgidsen zullen trouwen in het Rothera Research Station op Adelaide Island en kunnen daarmee een primeur op hun naam schrijven: het is de eerste keer dat er een huwelijk plaatsvindt op Antarctica.

Baum en Sylvester krijgen het gezelschap van twintig andere poolonderzoekers tijdens hun twee dagen durende feest. Op goed weer hoeven ze echter niet te hopen: de temperaturen liggen ver onder het vriespunt en er is deze tijd van het jaar amper daglicht op de zuidpool. Maar dat kan de pret niet drukken. Het feestweekend gaat van start met een champagneontbijt, later volgt een korte ceremonie en een feest met livemuziek.

"De voorbije tien jaar hebben Tom en ik over de hele wereld gewerkt en gereisd," zegt Baum, die zelf haar trouwjurk maakte. "Trouwen op Antarctica voelt alsof het zo moest zijn. Er is echt geen betere plaats. Ik hou van besneeuwde bergen en van tijd doorbrengen op fantastische plekken met geweldige mensen."

Onmogelijk

De ceremonie zal geleid worden door Paul Samways, de leider van het Rothera Research Station en magistraat van het British Antarctic Territory (BAT).

"Iemand stelde voor dat we zouden trouwen op Antarctica, maar ik deed het af als iets dat onmogelijk was," zegt Tom Sylvester. "Maar toen bleek dat Paul het kon doen, omdat hij de magistraat is en dan werd het plots mogelijk en ik greep gewoon de kans."

"Antarctica is een ongelooflijk mooie plek en we hebben hier zulke fantastische vrienden, dus de setting kon niet beter zijn," aldus Sylvester. We droomden altijd al van een klein, intiem huwelijk, maar hadden nooit gedacht dat we zouden kunnen trouwen op een van de meest afgelegen plekken op aarde."

Julie Baum en Tom Sylvester zijn twee ervaren alpinisten. Ze werden in 2016 geselecteerd om deel uit te maken van de British Antarctic Survey om veldexpedities te begeleiden.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bob Nalyd

  En dan? Die mogen van mij evengoed trouwen in Schellebelle.

 • Johan Coppens

  Ijstaart verzekerd

 • Shakira moessa

  Wie trouwt er nu op die manier ? Je kunt niet eens een mooie jurk aantrekken ?? Wat heb je dan aan zo 'n feest ?

 • Vulgus Plebs

  Ik wil niet verzuurd klinken, maar wat als morgen iedereen beslist om op Antartica te trouwen?

 • Dave Battaille

  De wereld moet kapot.... doe normaal en trouw waar iedereen trouwt.....