Koppel stort met auto 200 meter naar beneden in Spanje: vrouw (65) overleden, man zwaargewond

Reddingswerkers dalen de steile helling af om bij het koppel te geraken.
ren Reddingswerkers dalen de steile helling af om bij het koppel te geraken.
Bij een dramatisch ongeval in Spanje is een koppel met een huurauto 200 meter naar beneden gestort in een ravijn. Een vrouw (65) overleefde het ongeval niet. Haar echtgenoot, ook een zestiger, werd na een 5 uur durende reddingsactie naar het ziekenhuis gebracht. Spaanse media melden dat de slachtoffers de Belgische nationaliteit hebben. Woordvoerder Arnaud Gaspart van Buitenlandse Zaken ontkent dat. Hij verzekert aan HLN dat de slachtoffers geen landgenoten zijn. 

Het ongeval gebeurde gisteren omstreeks 13.45 uur in de gemeente Archez, op vijftig kilometer van de stad Malaga. Het koppel ging op bezoek bij vrienden, toen ze op een kleine weg langs een steile helling met hun auto aan het manoeuvreren waren. 

Daarbij liep het blijkbaar fout, waarna de auto van het koppel het ravijn in tuimelde. De wagen stortte 200 meter naar beneden, tot aan de bedding van de rivier Turvilla. De huurwagen waarmee ze reden, een Toyota Aygo, was totaal verwoest. De Guardia Civil, brandweer en ziekenwagen kwamen ter plaatse, maar door het steile terrein was het voor de hulpdiensten niet makkelijk om tot bij het echtpaar te komen. 

Reddingsoperatie

De reddingsoperatie duurde in totaal vijf uren. De 65-jarige vrouw bleek ter plaatse overleden. Haar zwaargewonde echtgenoot werd op een brancard gelegd om hem naar een plaats te brengen waar de ziekenwagen hem kon oppikken. Hij is naar een ziekenhuis in de streek Axarquia gebracht.

Geen Belgen

Verschillende Spaanse media melden in hun berichtgeving dat de slachtoffers de Belgische nationaliteit hebben. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken bevestigt aan HLN dat dit niet zo is. Of de slachtoffers dan eventueel in België wonen of een andere link met ons land hebben die de verwarring zou verklaren, is niet duidelijk.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elisa deJong

  Vreselijk.. heel veel sterkte. Hoop, dat hij het mag halen..

 • Leopold Bielen

  Toont nog maar eens aan hoe voorzichtig je moet zijn in onbekende gebieden... Sterkte aan de man.

 • Philip Helsen

  Dan bent ge net op pensioen..

 • tuur van holsbeeck

  Ai dat is niet zo goed

 • Krist De Bosschere

  Innige deelneming aan de familie.