Koppel livestreamt "ontvoering” door Uberchauffeur op Facebook: “Ik heb vier kinderen, laat ons eruit”

AP
Twee passagiers van een Ubertaxi in Virgina (VS) hebben live een video op Facebook uitgezonden van een rit die ze niet vlug zullen vergeten. De auto waar ze in zaten werd onderweg aangereden, waarna de chauffeur, zonder hen te laten uitstappen, een wilde achtervolging inzette.

Maandagavond namen Tameka Swann en haar man, John Murray, een Uber om een avondje uit te gaan eten. Een paar straten verder, werd de auto langs achter aangereden. Murray zegt aan WTVR, partnerzender van CNN, dat hij dacht dat de twee bestuurders informatie zouden uitwisselen en alles hoffelijk zouden regelen.

Wat hij niet verwachtte is dat de andere chauffeur vluchtmisdrijf zou plegen en de man die hen vervoerde de achtervolging zou inzetten.

Door rode lichten

Murray begon meteen het hele incident te filmen en live uit te zenden op zijn Facebookaccount. Later in de video begint de chauffeur door rode lichten en stopborden te rijden. (Lees hieronder verder)

“Ik heb vier kinderen, ik kan echt zo niet in een auto zitten. Je moet ons laten gaan”, roept Swann tevergeefs. De chauffeur antwoordt dat hij de dader niet kan laten gaan. Verder wordt hun auto nog aangereden door een andere auto. “Hij bleef maar gaan. Dat was het engste moment in mijn leven”, deelt Swann.

De chauffeur is nu door de lokale politie van Richmond, Virginia beschuldigd van ontvoering, roekeloos rijden en een aanrijding. Murray en zijn vrouw verkeren in goede gezondheid.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sandra Peeters

    Je krijgt waarvoor je betaald. Uber is hetzelfde als langs de kant van de weg staan te liften en instappen bij een wildvreemde. Jarenlang heeft men een taxireglementering opgebouwd, veronderstel in de VS net als hier. Bij een Taxi heb je een ondernemingsnummer dat je kan controleren, wetgeving dat ze moeten verzekerd zijn, rijbewijsverplichtingen... Maar ja blijkbaar is een paar euro minder alles waard. Dat zoiets ooit is toegelaten...schandalig.