Koppel betaalt lening af in vier jaar. Zo hebben ze het gedaan

Twitter/@DailyMirror
Lindsey en Vicki gingen in 2007 een lening aan voor een huis van 160.000 pond (180.000 euro). Normaal ben je dan vertrokken voor een afbetaling van twintig jaar, maar dit koppeltje deed het in slechts vier jaar en heeft intussen al een tweede huis gekocht. "Het gaat gewoon om goede keuzes maken", leggen ze uit.

Lindsey Bryant (38) en Vicki Wright (35) uit het Engelse Bournemouth hebben hun schaapjes op het droge. Ze verkochten hun eerste huis al en wonen nu in een huis van 300.000 pond (340.000 euro), dat ze kochten zonder lening, en op de oprit staat een BMW Z4. Het koppel gaat vier keer per jaar op reis en leeft een heel comfortabel leven. Nu leggen ze uit hoe ze dat hebben klaargespeeld, zodat jij hun strategie kan overnemen.

"De meeste mensen kunnen hun lening veel vroeger afbetalen."

Koopjes

Lindsey en Vicki bijten niet elke euro in twee om zoveel mogelijk te sparen, maar ze zijn altijd op zoek naar koopjes. Ze kiezen altijd voor de goedkoopste optie, of het nu om een trip naar de supermarkt gaat of om een reis. Wat ze daarmee uitsparen, stoppen ze in de afbetaling van hun huis.

"Je hoeft jezelf niet alles te ontzeggen of twee cent uit te sparen door het licht uit te doen wanneer je een kamer buitenwandelt", vertelt Lindsey. "Het gaat erom dat je slimme beslissingen maakt over alledaagse dingen."

"Mensen denken altijd dat een paar uitgespaarde euro's geen lening afbetalen, maar als je bijvoorbeeld elke week gaat eten, dan kom je snel aan een stevig bedrag", aldus Lindsey. "Je zal niet geloven hoe snel al die beetjes optellen als je elke dag zulke keuzes maakt."

"Wilskracht is de sleutel."

Onderhandelen

Lindsey en Vicki waren wel constant met geld bezig. Ze verkochten alles wat ze in het laatste jaar niet hadden gebruikt en ze onderhandelden face-to-face met hun kopers. "De meeste mensen kunnen hun lening veel vroeger afbetalen. Je moet alleen kopen wat je wil, dan kijken of je het niet goedkoper kan kopen en ten slotte het verschil sparen", zegt Vicki. "Wilskracht is de sleutel."

Lindsey en Vicki verdienden er natuurlijk niet naast. Dankzij hun extra jobs in luxebars harkten ze elk maandelijks een dikke 3.000 euro bij elkaar. Al het geld van overuren en alle fooien gingen meteen de pot in voor hun huis. Er bleef niet veel vrije tijd meer over, maar ondertussen kan de riem er nu wel af.

Elke maand 3.000 euro of meer verdienen is voor de meeste mensen niet mogelijk en bovendien hebben Lindsey en Vicki geen kinderen. Maar met hun trucjes kan je jezelf wel een levensstijl aanmeten waarmee je een pak jaren van je afbetaling kan halen.

Vroeg op pensioen

Het koppel woont nu in een huis van 340.000 euro, maar ze kijken opnieuw uit naar een beter, duurder huis. Ze gaan op reis naar Kaapverdië, de Filippijnen, Parijs, de Caraïben en Gran Canaria.

Hun laatste stap is volledige financiële onafhankelijkheid. Lindsey en Vicki hebben een eigen wervingsbureau opgericht, maar zijn momenteel op tijdelijk pensioen. Zo kunnen ze zich volledig richten op de jacht op hun droomhuis op het platteland.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.