Koper vernietigd werk Banksy nu toch blij met aankoop

RV
De koper van het Banksy-schilderij dat zichzelf vernietigde op een veiling, heeft besloten het kunstwerk te houden. De Europese kunstverzamelaar die het werk op de kop tikte, zei volgens veilinghuis Sotheby's eerst vooral geschrokken te zijn. "Maar geleidelijk aan begon ik me te beseffen dat ik een stuk kunstgeschiedenis in mijn bezit zou krijgen", stelde de vrouw.

Het schilderij 'Meisje met ballon' versnipperde zichzelf vorige week deels met een ingebouwd apparaat. Dat gebeurde nadat het kunstwerk telefonisch was verkocht aan de hoogste bieder voor omgerekend 1,2 miljoen euro. Het ging duidelijk om een streek van de mysterieuze kunstenaar.

Veilinghuis Sotheby's meldt in een verklaring dat de kunstenaar met de destructieve stunt feitelijk een nieuw kunstwerk heeft gecreëerd. De verzamelaar die het werk kocht, betaalt alsnog het afgesproken bedrag voor het schilderij, dat nu 'Love is in the Bin' (Liefde ligt in de vuilnisbak) heet.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sobek Wessels

    Als er zotten zijn die blijven betalen is alles kunst !

  • Gino Denil

    Moet dat niet opnieuw geveild worden. Het is toch een nieuw en ander kunstwerk geworden.