Koop eens een dorp in Frankrijk of Spanje

Van Den Berg Immobilier
Een volledig dorp in Corrèze, Frankrijk, staat te koop. 3,5 hectaren, 8 huizen, 42 kamers. Dat alles voor een spotprijsje: 369.250 euro. Omgerekend is dat zo'n 8 euro per vierkante meter. Van een concurrerende prijs gesproken: zelfs voor een luxe-camper betaalt u meer per bewoonbare oppervlakte. Het internet staat vol met verlaten dorpen die een nieuwe eigenaar zoeken.

"Een mooie investering", zo prijst de makelaar het gehucht Les Ages aan in het Franse binnenland. Op het domein staan onder andere nog een school, een theater en een manège recht. Let wel, restauratiewerken zijn aangewezen. De huizen zijn op zijn zachtst gezegd bouwvallig en het dorp is slechts bereikbaar via een zandweg. Het is er wel rustig wonen. In de nabije omgeving zijn er maar acht andere personen gevestigd, allemaal even afgeleefd als de plaatselijke architectuur.

Een leegstaand dorpje dat op de markt staat in Frankrijk is zeker geen uitzondering. In heel het land zijn er verschillende onbewoonde dorpen en gehuchten op zoek naar een potentiële koper. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn spotgoedkoop.

Bretagne
Dit dorpje in het zuidwesten van Bretagne staat te koop voor €130 600. Inbegrepen in de prijs zijn vijf huizen, een schuur en uitgestrekte weilanden. Voor het gezelschap moet u het niet doen. De dichtsbijzijnde buur woont op 500 meter. Bovendien rijdt u 2 kilometer voor u de eerste winkel tegenkomt.

Belles Demeures de Bretagne
Belles Demeures de Bretagne
Belles Demeures de Bretagne

Spanje
Ook liefhebbers van het Spaanse binnenland hebben ruime keuze. In totaal zou het land zo'n 2.700 'pueblo abandonado', of verlaten dorpen, tellen. De immobiliënwebsite www.aldeasabandonadas.com verzamelt een groot deel daarvan. Zoals dit gehuchtje, dichtbij het Spaanse Burgos, dat maar liefst 75 verlaten huizen telt. Het prijskaartje bedraagt 525.000 euro.

Aldeas Abandonadas Inmobiliaria

Voor het dorpje Conejares in het noorden van Spanje betaalt u zelfs maar 48.000 euro. Het is wel in iets slechtere staat. Het staat al meer dan 70 jaar leeg en al wat u er vindt zijn ruïnes. Het grondgebied heeft een oppervlakte van 6000 m². Veel mensen uit de streek weten zelfs niet af van het bestaan van het dorp.

Nergens woont u zo goedkoop als in een verlaten dorp.

www.todopueblos.com
Dorpje in Burgos, Spanje.
Aldeas Abandonadas Inmobiliaria Dorpje in Burgos, Spanje.