Koning Willem-Alexander nodigt 150 jarigen uit op eigen verjaardag

Dat wordt gesjellug!
ANP Dat wordt gesjellug!
De Nederlandse koning Willem-Alexander wordt op 27 april een halve eeuw oud. Die dag nodigt hij honderdvijftig jarigen uit die samen met hem hun eigen en zijn verjaardag willen vieren met een koninklijk diner. Voorwaarden: in Nederland wonen, ouder zijn dan twintig en een leeftijd bereiken die deelbaar is door vijf. Ook koningin Máxima zal van de partij zijn.

Het feestelijke diner zal plaatsvinden op 28 april. De koning zelf heeft er in elk geval zin in. "Mijn vrouw en ik verheugen ons erop", laat Willem-Alexander weten in een filmpje, dat op Facebook werd geplaatst door Het Koninklijk Huis. Uit alle aanmeldingen worden de 150 gasten via loting geselecteerd. Op twee dagen tijd bekeken al 597.000 mensen het filmpje.

Na het diner wordt het Paleis 50 uur onafgebroken opengesteld met een bijzondere programmering voor het publiek. Tijdens die vijftig uur kunnen bezoekers een speciaal randprogramma volgen.

In Nederland is 27 april een nationale feestdag om de verjaardag van de koning te vieren. Die dag vieren duizenden Nederlanders koningsdag. Ook in Aruba, Curaçao en Sint-Maarten is het een nationale feestdag.

Onze eigen koning Filip wordt op 15 april 2020 zestig jaar, hij heeft dus nog even de tijd om deze stunt te overklassen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.