Koen (17) vermist aan het Gardameer na avondje uitgaan, familie vraagt hulp van Nederlands speurhondenteam

De 17-jarige Koen van Keulen.
Familie van Keulen De 17-jarige Koen van Keulen.
De 17-jarige Koen van Keulen uit het Nederlandse Soest wordt sinds donderdagnacht vermist bij Pacengo aan het Gardameer in Italië. Hij kwam niet terug na een avondje uitgaan met zijn vrienden. Zijn ouders en vrienden zoeken samen met de lokale politie naar de jongen.

De familie van Koen heeft voor de zoektocht de hulp gevraagd de van Stichting Reddingshonden RHWW. Het is echter nog niet zeker dat het Nederlandse team zal afreizen. Dat hangt volgens een woordvoerder van diverse formaliteiten af. Bovendien heeft het team ook toestemming nodig van de lokale politie om te komen zoeken. De Italiaanse politie heeft de familie laten weten zelf een zoekteam met honden in te zetten.

Een shuttlebusje dat langs de plaatselijke campings rijdt, bracht Koen en zijn vier vrienden donderdagnacht terug naar hun vakantieadres, na een avondje uit in Lazise. Koens vrienden stapten bij de juiste halte uit, maar Koen besloot nog even te blijven zitten. "In de bus zaten andere Nederlandse jongens. Hij zou een halte verder uitstappen en dan terug lopen naar zijn eigen camping", vertelt vader Gert-Jan van Keulen vanuit Pacengo aan onze collega's van AD.nl.

De buschauffeur heeft volgens Van Keulen bevestigd dat Koen een halte verder is uitgestapt bij het pretpark Gardaland. Dat is ongeveer drie kilometer verder dan de camping. Dat was volgens zijn vader rond 2.15 uur nachts. Koen zou om 2.20 uur nog zijn vastgelegd door de bewakingscamera's van Gardaland, die een beeld geven van een plek die een klein stukje op de weg terug naar de camping ligt.

Koen is een vrolijke sociale jongen die super zin had in deze vakantie

Richard Wamelink uit Soest

Drones

De politie heeft met drones inmiddels de omgeving afgezocht. Koens ouders en vrienden proberen camerabeelden te bekijken van campings en tankstations in de omgeving in de hoop Koen daar op terug te zien. "Na een kilometer lopen is er een benzinestation dat camera's heeft hangen, en een eind verderop zit weer een pizzeria die beelden heeft. We hopen dat daar iets op te zien is", vertelt zijn vader, die ontzettend bezorgd is.

Telefonisch contact krijgen met de jongen lukt niet, omdat de batterij van zijn telefoon al aan het begin van het avondje uit leeg raakte. De bankkaart en de kredietkaart die hij bij had, zijn niet gebruikt. "Het is dertig graden. Als hij gisteren aan het lopen was, had hij wel drinken gekocht. Of hij had Nederlanders aangesproken. Maar het is stil."

"Iedereen is superbezorgd", zegt Richard Wamelink uit Soest (provincie Utrecht), vader van een van de vrienden van Koen. "Zelf heb ik ook geen oog dicht gedaan. Koen is een vrolijke sociale jongen die super zin had in deze vakantie. Het Gardameer zou een tussenstop zijn. Gisteren zouden ze doorrijden naar hun eindbestemming Kroatië. Het is niets voor Koen om bijvoorbeeld met een meisje mee te gaan en dan zo lang niets van zich te laten horen."
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Philippe cauwels

    Daar heeft de familie nu niks aan !!!! Verspreiden lijkt me nuttiger!!!