Koe Hermien gered van de slacht dankzij inzamelingsactie

Hermien
FOTO HISSINK Hermien
Koe Hermien en haar maatje Zus zijn van de slacht gered door een inzamelingsactie van de Partij voor de Dieren. Er is genoeg geld binnen om Hermien en Zus, die samen ontsnapten, een onbezorgd leven te geven in een koeienrusthuis.

De teller van de actie staat op ruim 48.000 euro, meldt de PvdD. Hermien ging er in december samen met Zus vandoor toen ze op transport werden gezet voor de slacht. Zus werd kort daarna gevangen, maar Hermien verschuilt zich in de bossen bij Lettele (Overijssel).

Door alle media-aandacht voor Hermien werd het daar afgelopen weekend druk met mensen die haar wilden spotten. Daardoor is Hermien nu erg gestrest en is het nog niet gelukt haar te vangen, aldus de PvdD. Over een aantal weken wordt gepoogd haar te lokken met enkele andere koeien.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  waar een wil is een weg, koe hermien is voorbeeld voor veel mensen, die durven en dat moet beloond. Hopelijk heeft ze nog een fijn leven voor de boeg.!

 • Carla Van Geel

  Het zou heel mooi zijn indien we geen dieren meer zouden eten. Maar...wat gaat er met al die gekweekte dieren gebeuren? Wie gaat ze voeden? Wie wil ze op de autostrade zien staan enz.... Het zal vele jaren duren vooraleer heel de cirkel die begon sinds de veeteelt te stoppen. Koeien, varkens, kippen ... de bedrijven mogen wel beginnen meer alternatieven aan te bieden.

 • Christine Laevers

  Alle dieren zijn lief in de spotlights. Feit is dat ik rundvlees zal blijven eten, alleen hoop ik dat ... het blijft een aartsmoeilijke denkoefening!

 • ingrid mertens

  Mooi voorbeeld om te volgen "Belgenland"! Wie respect heeft voor dieren Heeft dit ook voor mensen!

 • Maxiem Clerx

  Stop aub met het eten van vlees. Ze moeten het bekopen met hun leven voor uw 5 minuten genot op uw bord. Alle dieren willen leven.