Koe die jongetje (7) doodde in Nederland viel doelbewust aan

ANP
De koe die gisteravond de dood veroorzaakte van een 7-jarig Nederlands jongetje bij het Zeeuwse Meliskerke, heeft het kind doelbewust aangevallen. Dat blijkt volgens de politie uit verklaringen van getuigen. 

Het jongetje hielp bij mini-camping De Koehoorn, waar hij woonde, met het binnenhalen van de koeien. Daarbij is hij doelbewust aangevallen door een agressief dier, meldt een woordvoerster van de politie. "Die signalen vingen we gisteren meteen al op. We hebben getuigen gesproken, en die bevestigen dat."

Voor de politie maakt dat overigens geen verschil met hoe het de zaak behandelt. "Dit is voor ons een vreselijk en noodlottig ongeval. Strafrechtelijk gezien kunnen we hier uiteraard niets mee." 
Volgens deskundigen is het uiterst zeldzaam dat een koe agressief wordt en een mens aanvalt.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonathan Van hoorebeke

  Snap niet dat je een kind van 7 jaar alleen bij dat dier laat. Geen controle niks nada!

 • Thibault Derese

  Ik zie hier rare reacties, maar mss heeft de jongen het beestje uitgedaagd? Tzou zeker niet de 1ste keer zijn.

 • Benny Vandervelde

  Nee, de mensen (in dit geval kinderen) moeten gewezen worden op de gevaren die zulke beesten met zich mee brengen. Ik ben dan ook voorstander voor een verbod van paarden op de rijweg. Een paard hoort thuis op een weide, natuurpark, manege, bos of op een bord. Niet op de rijweg!

 • mieke jansens

  wat heeft dat jongetje ooit met de koe gedaan ....?

 • Steven Peeters

  Dat dier moet afgemaakt worden.