Knul doodt stiefmoeder met zwaard na "normale schooldag"

Illustratiebeeld
iStock Illustratiebeeld
Een Britse tiener (17) die zijn stiefmoeder ombracht met een bijl en een samoeraizwaard, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De jongen verdwijnt minstens vijftien jaar achter de tralies, bericht de BBC.

De tiener had schuld bekend aan de brute moord, die vanuit het niets leek te komen. Hij kwam thuis na een "normale schooldag'' en lokte zijn 54-jarige stiefmoeder zo'n twee uur later naar buiten. Daar sloeg hij de vrouw eerst met een bijl en sneed vervolgens haar keel door met het zwaard, dat hij onder het bed van zijn vader had gevonden. De tiener probeerde foto's van het lichaam op internet te zetten, maar dat mislukte.

De jongen belde uiteindelijk zelf de politie om zich aan te geven. Hij zou tegen agenten hebben gezegd dat hij genoeg had van zijn leven en de moord als een uitweg zag. De tiener leek geen hekel te hebben gehad aan zijn stiefmoeder. Hij stelde in een schriftelijke verklaring dat het slachtoffer "in hem geloofde'' en "veel van hem hield''.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • johanneke li

    best opsluiten in een gevangenis zonder deuren aka eentje dat nooit meer open kan! als je iemand zo gemakkelijk kunt vermoorden zonder aanleiding dan zal het niet bij deze ene moord blijven eens hij vrijkomt!

  • daniel daue

    En voor de rest is alles ok

  • Thomas Miller

    Lijkt me idd een goed idee om hem na 15 jaren vrij te laten !