Klopjacht op 'Zwarte Piet' nadat man in Utrecht wordt neergeschoten

Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.
In de Nederlandse stad Utrecht heeft vanmiddag een schietincident plaatsgevonden. Daarbij is een man gewond geraakt. Volgens omwonenden is de voortvluchtige dader verkleed als Zwarte Piet. 

Het incident gebeurde vlak voor basisschool De Boemerang, waar een sinterklaasfeest bezig was. Een omwonende zegt dat de dader verkleed als Zwarte Piet uit een busje sprong en op het slachtoffer schoot. De man zou in de arm zijn geraakt.

Volgens de directeur van de school stond er na de schietpartij iemand verkleed als Zwarte Piet aan het schoolplein, terwijl hij sinterklaasmuziek afspeelde. Die persoon ging er plots vandoor. Het is niet duidelijk of het om de dader gaat. 

De politie is inmiddels bezig met een onderzoek. Even verderop werd een Volkswagen Transporter aangetroffen, die gebruikt is bij de schietpartij. Het voertuig wordt uitgebreid doorzocht op mogelijke sporen. Ook vliegt er een helikopter boven de wijk die op zoek is naar de dader. 
Over de toedracht van het schietincident kon de politie nog niks zeggen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.