Klopjacht op professor en medewerker universiteit na mysterieuze moord

Gezocht voor moord: Wyndham Lathem (42) en Andrew Warren (56).
epa Gezocht voor moord: Wyndham Lathem (42) en Andrew Warren (56).
De politie van Chicago maakt jacht op twee verdachten van de moord op de 26-jarige Trenton Cornell-Duranleau. Die werd op 27 juli dood aangetroffen in het appartement van universiteitsprofessor Wyndham Lathem (42) in Chicago. De prof en een medewerker van de Engelse Oxford University, Andrew Warren (56), worden ervan verdacht Cornell-Duranleau te hebben vermoord met messteken.

Wyndham Lathem is een microbioloog en immunoloog die sinds 2007 als professor verbonden is aan de Northwestern University. Op Facebook is de prof bevriend met Trenton Cornell-Duranleau, een kapper uit Michigan die nog niet zo lang geleden naar Chicago verhuisde. Volgens de politie woonden de twee samen op de tiende verdieping van Lathems appartement in de wijk River North, niet ver van het centrum van Chicago. De politie vond het slachtoffer daar vorige donderdagavond rond 20.30 uur. Hij had verscheidene verwondingen op zijn rug door messteken en werd ter plaatse doodverklaard. De brutale moord zou al vijftien uur eerder, rond 5 uur 's ochtends zijn gepleegd. Pas 's avonds kreeg de receptie een anonieme telefoontje met de melding dat er een misdaad had plaatsgevonden in het appartement.

Bewakingscamera's filmden Wyndham Lathem en Andrew Warren toen ze diezelfde avond het flatgebouw verlieten. De politie zegt dat ze na de slachtpartij nog een mysterieuze donatie van 1.000 dollar onder de naam van Cornell-Duranleau aan een bibliotheek in Lake Geneva, Wisconsin deden.

Warren woont in het Engelse Swindon en werkt op de HR-afdeling van het Somerville College, onderdeel van de Oxford University. Hij kwam onlangs voor het eerst naar de VS. Het is niet duidelijk of hij het slachtoffer kende. Warren had volgens The Times vorige week maandag plots zonder enige verklaring zijn vriend en familie in het Verenigd Koninkrijk verlaten. Hij zou Wyndham online hebben leren kennen.

Het motief voor de moord is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een extreem geval van huiselijk geweld.

Volgens de politie sluit het net zich intussen rond de twee moordverdachten. De politie roept hen op zichzelf aan te geven. De onderzoekers, die een idee hebben van waar de voortvluchtigen zich ophouden, waarschuwen er wel voor dat de twee gewapend en erg gevaarlijk kunnen zijn.