KLM wil af van taxfree aan boord: weinig opbrengst, veel ruimte en gewicht

ANP
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM wil in 2019 af van de taxfree-verkoop aan boord van haar vluchten. De directie heeft een “voorgenomen besluit” voorgelegd aan de ondernemingsraad, meldt de Nederlandse krant De Telegraaf.

De OR moet nog advies geven, maar als dat negatief is, kan de KLM-directie dat advies negeren. “Die taxfree-artikelen leveren tegenwoordig te weinig op door de concurrentie van webwinkels, maar nemen wel ruimte en gewicht in beslag”, aldus een woordvoerster.

Ook zijn de 'belastingvrije prijzen' niet meer zo laag als passagiers verwachten. Dat geldt ook voor de Schiphol-winkels, concludeerde de Consumentenbond eerder al. Op internet is het vaak goedkoper.

KLM-personeel heeft gemengde gevoelens, omdat ze wat extra kunnen verdienen aan de boordverkoop van artikelen. Het zorgt wel voor extra werk.

KLM wil wel meer inkomsten genereren uit aanvullende diensten, zoals ruimbagage, maaltijden, stoelkeuzes en vakantiereizen met vlucht en hotel. “We mikken volgend jaar op een extra omzet van 250 miljoen euro”, zegt directeur Harm Kreulen van KLM Nederland.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Goed zo. Anderen betalen mee om dat gewicht van de ene bestemming naar de andere mee te zeulen.

  • Ludo Wouters

    Aan de maaltijden moeten ze zeker iets doen. Het ontbijt is niet te vreten en al jaren hetzelfde. Ook de hoofdmaaltijd op lange vluchten is heel slecht.

  • Karel Tichmann

    Het is grappig dat er nog mensen zijn, die nog steeds geloven dat de KLM nog bestaat. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM werd totaal overgenomen door Air France op 30 september 2003. Air France gaat bijna failliet en als dat gebeurd, de KLM die vliegt met de oudste vliegtuigen van de wereld, is dan gewoon geschiedenis...