KLM breidt aantal bestemmingen uit, vooral naar Zuid-Europa

Toestellen van KLM staan geparkeerd op Schiphol
REUTERS Toestellen van KLM staan geparkeerd op Schiphol
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM breidt het aantal bestemmingen vanuit Schiphol weer verder uit nu de coronamaatregelen versoepeld worden. Het concern gaat daarbij vooral meer vluchten naar Zuid-Europa aanbieden.

In juli wil KLM naar 73 bestemmingen vliegen. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de dertig bestemmingen waar in mei naar werd gevlogen en ook een flinke toename met betrekking tot het schema van juni waar 45 bestemmingen staan gepland.

Onder meer Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split worden toegevoegd aan het vluchtschema. Qua verre bestemmingen komen daar in juli Jakarta, Denpasar, Washington, San Francisco, Vancouver en Calgary bij.

In juni is het intercontinentale vluchtschema van KLM uitgebreid met Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Paramaribo en Quito. Verder wordt op bepaalde bestemmingen vaker gevlogen.

Volgens KLM zal in juli 25 tot 30 procent van het normale aantal vluchten worden uitgevoerd. Daarbij wordt ruim driekwart van alle bestemmingen weer aangedaan. In totaal gaat het om meer dan 3.000 vertrekkende vluchten vanaf Schiphol.

Lees ook:

Nederlandse horeca draait proef en wij keken mee: “Goedemiddag, heeft u koorts?” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • sus Beysen

    En de hollanders zijn IEDEREEN weer voor hier nog eerst drie maanden discussies over hoe en wat,ik vind onze politici met de dag lachwekkender,snel reageren nee als het kan de volgende legislatuur

  • Jean-Pierre Vercruysse

    positief! Heb heel wat vluchten gedaan met zowel KLM als met Air France voor zowat overal ter wereld! Efficiënt!