Klimaatprotest beëindigd waarbij activisten trein met VW-auto’s blokkeerden

Klimaatactivisten stopten een trein met auto’s van Volkswagen.
Bodo Marks/dpa Klimaatactivisten stopten een trein met auto’s van Volkswagen.
De Duitse politie heeft een einde gemaakt aan een protestactie van klimaatactivisten, die een trein met auto's van Volkswagen geblokkeerd hadden nabij de hoofdfabriek van de autobouwer in Wolfsburg. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag gemeld.

De betogers lieten de trein dinsdag stoppen door een spoor te blokkeren. De laatste betoger werd volgens de politie rond middernacht van de sporen verwijderd. Een onderzoek naar gevaarlijk gedrag met gevolgen voor het spoorverkeer is opgestart.

De politie gaf niet mee hoeveel activisten van de sporen gehaald werden. Dinsdag was sprake van enkele tientallen, van wie er sommigen zich aan de sporen hadden vastgemaakt.

Duitse politie haalt de activisten van de sporen.
Bodo Marks/dpa Duitse politie haalt de activisten van de sporen.

Actie tegen de autosector

De betogers gaven te kennen dat hun actie gericht was tegen de autosector, die ze verantwoordelijk houden voor een aanzienlijk deel van de huidige klimaatcrisis.

Volkswagen liet weten dat de blokkade geen gevolgen gehad heeft voor de productie. Zes activisten blokkeerden woensdag wel nog de toegang tot een nabijgelegen belevingscentrum van Volkswagen, dat ook dienst doet als distributiepunt voor nieuwe wagens, aldus een woordvoerder. 

AFP9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Warrior Princess

  Opsluiten deze nietsnutten, en de kosten van de vertragingen flink doorrekenen. Ik ben dat milieu terrorisme meer dan beu Dat ze gaan werken, dan hebben ze er geen tijd meer voor onozel te doen

 • George Baaths

  Allemaal de bak in en laat ze duizenden euro's boet betalen vertraging trein verkeer en gevaarlijke situaties wat denken die snotneuzen nu wel ze kunnen amper hun eigen kont afkuizen

 • Gunter Verleyen

  Als jullie kinderen op een dag een puffer nodig hebben om de dag door te komen dan is het door vaders als jullie die géén knijt geven om zijn nageslacht, jullie luxeleventje is belangrijker om met een sjoemelvolkswagen naar de bakker om de hoek te kunnen rijden

 • Daniel Meuleman

  De treinmachinist had beter rechtdoor gereden. Treinsporen moeten altijd en overal vrij blijven.

 • Pascal Deprez

  Ben dat klimaatgezeik kotsbeu aan het worden. Al die activisten zijn ófwel snotneuzen die liever spijbelen ofwel groene luiaards die niet werken en van alles en iedereen profiteren