Klimaatactivisten willen Heathrow Airport lamleggen: politie houdt oogje in het zeil tijdens protest

Een twintigtal activisten verzamelde aan Heathrow Airport. De politie houdt een oogje in het zeil.
EPA Een twintigtal activisten verzamelde aan Heathrow Airport. De politie houdt een oogje in het zeil.
De massale hinder die klimaatactivisten voor vrijdag hadden aangekondigd door protestacties op Heathrow, lijkt voorlopig goed mee te vallen. Voor de acties daagde maar een twintigtal mensen op.

"Hoewel we het recht op vreedzaam protest respecteren en het eens zijn met de noodzaak om actie te ondernemen tegen klimaatverandering, zijn we het er niet mee eens dat passagiers hun welverdiende paasvakantieplannen met familie en vrienden verstoord worden", tweette de luchthaven voor de protesten. Halverwege de dag zei de transporthub dat er geen verstoringen te melden waren. “Heathrow werkt momenteel normaal”, aldus de luchthaven op Twitter.

De organisatoren van het Extinction Rebellion hadden gepland om samen te komen op de luchthaven na dagen van actie die grote verkeershinder veroorzaakten in het centrum van Londen. De Londense Metropolitan Police drong er bij de groep sterk op aan om het protest te heroverwegen.

460 demonstranten opgepakt

Het is de vijfde dag dat Extinction Rebellion op straat komt. De groep begon haar protest op maandag op centrale locaties zoals Parliament Square, Waterloo Bridge en Oxford Circus, waarbij ze vaak gingen liggen op wegen en bruggen. Enkele demonstranten hadden zich op het dak van een metrostel vastgelijmd. Volgens de Metropolitan Police zijn in de loop van de week ongeveer 460 demonstranten gearresteerd.

EPA
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.