Klimaatactivisten beboet omdat ze rotzooi na nepbloed-actie niet opruimen

Hoewel activisten van Extinction Rebellion demonstreren tegen rommel op de aarde, zijn ze na hun protestactie met liters nepbloed op de bon geslingerd omdat ze hun eigen smeerboel niet goed hebben opgeruimd.
District8 Hoewel activisten van Extinction Rebellion demonstreren tegen rommel op de aarde, zijn ze na hun protestactie met liters nepbloed op de bon geslingerd omdat ze hun eigen smeerboel niet goed hebben opgeruimd.
Demonstranten van actiegroep Extinction Rebellion, die protesteren tegen de vervuiling van de aarde en de daaruit voortvloeiende klimaatverandering, zijn in de Nederlandse stad Den Haag beboet omdat ze hun eigen rotzooi niet hebben opgeruimd.

De actievoerders gooiden gisterenmiddag tijdens een demonstratie op het Plein in Den Haag bakken vol nepbloed over de straat. De burgemeester had weliswaar toestemming gegeven voor de demonstratie, maar niet voor het knoeien met bakken vol rode vloeistof. 

Voor de protestactie werden al emmers vol van het rode goedje door de politie in beslag genomen, maar de demonstranten kwamen wat later met meer nepbloed aandraven. Vervolgens besmeurden ze daarmee het beeld van Willem van Oranje. De klimaatactivisten zouden het beeld schoonmaken, maar dat gebeurde niet goed genoeg. En dus deelden agenten boetes aan de klimaatactivisten uit.

ANP12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  Wat voor dwazen zijn dat zeg ,geeft ze al een zware boete en pak ze op, begin die onnozelaars echt beu te worden.

 • isabel da silva

  Goed zo , ze zouden beter stoppen met hun fratsen en er WERK van maken . Of het nu in hun studies of op hun werk is , maakt niet uit. En voor de beroeps doppers onder hun zou de staat een oplossing kunnen vinden .

 • Nils De Vriendt

  Goed zo, ze moeten het maar proper doen

 • rudi berghmans

  zo zijn de meeste activisten

 • Jean Emare

  Geef ze onderhoudsuren als straf.. stad proper maken.. lol