Klimaatactiviste Greta Thunberg vindt ontmoeting met Trump “tijdverspilling”

AFP
‘Klimaatmeisje’ Greta Thunberg zal vandaag met de zeilboot afreizen naar New York om een klimaatbijeenkomst van de Verenigde Naties bij te wonen. Hoewel ze daar met enkele wereldleiders hoopt te kunnen spreken, wil ze een ontmoeting met Trump liever vermijden. “Dat zou tijdverspilling zijn”, gaf ze toe in een interview met de Amerikaanse mediabedrijf CBS. 

Greta Thunberg, door sommigen ‘de stem van de planeet’ genoemd, is op weg naar de klimaatbijeenkomst in New York om de regeringsleiders op te roepen hun verantwoordelijkheid op te nemen omtrent het klimaat. Ze wil dat ze de maatregelen nemen om hun uitstoot in te perken in overeenstemming met het Parijsakkoord. Trump heeft dat akkoord afgewezen en stoot momenteel meer koolstof uit dan elk ander land behalve China. 

Als ze de klimaatinspanningen van de landen zou moeten rangschikken, dan zouden de Verenigde Staten “niet heel hoog” scoren, getuigt Thunberg. Toch denkt ze dat een gesprek met de Amerikaanse president niets zou opleveren. “Waarom zou ik mijn tijd verspillen door met hem te praten als hij, uiteraard, niet naar me gaat luisteren?” zei ze aan CBS.

Zeilboot

Greta Thunberg gaat vandaag met de zeilboot naar de Verenigde Staten om de klimaattop van de Verenigde Naties bij te wonen. Een tocht die twee weken in beslag kan nemen. Het klimaatmeisje weigert echter het vliegtuig te nemen door de negatieve impact dat dat zou hebben op het klimaat. Ze wil daarom met een boot aangedreven door zonne-energie de Atlantische Oceaan oversteken. 

KLimaatactiviste Greta Thunberg met haar vader en Skipper Boris Herrmann aan boord van de zeilboot die hen de Atlantische Oceaan moet overbrengen.
TEAM MALIZIA KLimaatactiviste Greta Thunberg met haar vader en Skipper Boris Herrmann aan boord van de zeilboot die hen de Atlantische Oceaan moet overbrengen.45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Berthie Gijsen

  De TV en kranten moeten niets meer schrijven over haar, dan is het zo gedaan.

 • Frank Van den Bulck

  Wanneer gaat er eens iemand deze snotaap aan het verstand brengen dat ze thuishoort op de schoolbanken. Dat ze eerst eens deftig studeert en volwassen wordt. Dan weet ze misschien over wat ze praat, want daar heeft ze nu geen flauw benul van, kan amper alleen gaan plassen.

 • Marc Saerens

  Dirk Delaere, die 'oude garde', als ik zo rond kijk en de 'nieuwe jeugd' bezig zie die in liters benzine verslindende monsters rondvliegen, alles op de stoep keilen, naar de zon vliegen, liters bier verzetten op 't strand en dan voldaan naar 't hotel terug keren zonder iets op te ruimen! Goed bezig, geef mij dan maar die 'oude garde' die nog een beetje respect voor de natuur hebben !!! Maar ja, haantjes leven nog graag op een mesthoop hé, niet??

 • Alfons Detemmerman

  Tijdverspilling? Ja voor Trump ook. Zou beter haar tijd besteden aan kind zijn. Is voorbij voor je het weet

 • Jennifer Peeters

  Dat kind denkt dat ze volwassen is en wil in de belangstelling staan. Niks meer. Op zo iemand zit Trump zeker niet te wachten. Dat ze op de luchthavens gaat betogen tegen haar leeftijdgenoten die zich niks aantrekken van het klimaat!!!