Klimaatactiviste Greta Thunberg aangekomen in Lissabon

Greta Thunberg aan boord van de catamaran La Vagabonde.
REUTERS Greta Thunberg aan boord van de catamaran La Vagabonde.
Klimaatactiviste Greta Thunberg is deze middag in Lissabon aangekomen na een overtocht van 20 dagen vanuit New York. De Zweedse is teruggekeerd naar Europa om de klimaattop in Madrid bij te wonen.

Thunberg werd opgewacht door honderden zingende supporters met spandoeken toen haar boot in de haven aanmeerde en ze aan wal stapte.

Ze was aanvankelijk onderweg naar Chili om de klimaattop van de Verenigde Naties bij te wonen, maar door de onlusten in het Zuid-Amerikaanse land is die conferentie verplaatst naar Madrid.

Thunberg stak eerder met anderen per zeilboot vanuit Groot-Brittannië de Atlantische Oceaan over. Thunberg sprak in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Vanuit de VS zou ze doorreizen naar Chili. De klimaatconferentie in Madrid is gisteren begonnen.

Thunberg werd in Lissabon opgewacht door supporters.
AP Thunberg werd in Lissabon opgewacht door supporters.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Goris

  We geven allemaal veel commentaar op Greta. Maar binnen 50 jaar wordt misschien gezegd dat er maar enkele mensen waren die wisten dat er belangrijke klimaatveranderingen bezig waren en Greta was een belangrijke vechter hierin. En dit omdat we stomme opmerkingen geven op dit thema.

 • Elle Devee

  Geloven zij dat nu zelf dat ze klimaat neutraal reizen? In dat geval zijn ze nog naïever dan ik al dacht.

 • yves luyten

  Mooie catamaran, maar voor dat schip heb je meerdere honderdduizende euro's en veel vrije tijd nodig, dus dat wordt niet in iedereen zijn schoot gelegd. En hoeveel liter diesel hebben ze gebruikt, motor, verwarming, generator? En al de afval (ook kaka en pipi) bij gehouden tot in Lissabon?

 • Willy Devroey

  Ze heeft pech. Als ze haar nu onderweg hadden moeten redden, was ze sneller aangekomen. Vraag me af wie dat allemaal betaald. De wereld rondzeilen, vakanties op Martinique. Welke partij heeft het geld om die cinema te blijven sponsoren?

 • Cor Dierckx

  Wie betaald dat allemaal?