Kleuters mogen binnenkort jagen in Amerikaanse staat Wisconsin

Ook heel jonge kinderen mogen binnenkort jagen in Wisconsin.
Thinkstock Ook heel jonge kinderen mogen binnenkort jagen in Wisconsin.
Iedereen, zelfs kleuters, mag binnenkort jagen in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het parlement van de staat heeft daartoe een wetsvoorstel aangenomen. Dat meldt de Wisconsin Public Radio. Het wetsvoorstel ligt nu ter goedkeuring bij de Senaat.

Volgens de huidige wetgeving mag een kind van twaalf legaal jagen. Kinderen vanaf tien jaar mogen alleen op begeleide jacht gaan met een volwassene in Wisconsin. De nieuwe wet zou die leeftijdsbeperking opheffen. In de oude wet staat ook dat bij een begeleide jacht er slechts één wapen aanwezig mag zijn. Die beperking wordt nu ook opgeheven, wat betekent dat zowel de volwassene als het kind een wapen mag dragen.

Voorstanders van de nieuwe wet vinden dat ouders, en niet de overheid, moeten bepalen wanneer kinderen klaar zijn om te jagen. Critici vragen zich af waarom kinderen al zo jong als peuters zou moeten worden toegestaan om gewapend het bos in te gaan. Het zou het bos minder veilig maken tijdens het jachtseizoen.
Het plan werd aangenomen met 57 tegen 32 stemmen, waarbij de meeste voorstemmers Republikeinen waren.

Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  De idiotie heeft opnieuw toegeslagen in de V.S.

 • Karel Van Geel

  Waarom niet. Men kan kinderen verantwoord leren omgaan met wapens.

 • Jeroen Segers

  Al een geluk dat Kinder eitjes verboden zijn in de meeste USA staten, stel je voor dat er iets zou gebeuren met een kleuter...

 • Hans Vanderveken

  Daar ga ik dan toch niet wandelen. Kijk naar de cijfers. In de US worden meer mensen doodgeschoten door een kind (per ongeluk) dan door een terrorist.

 • willy Vanlerberghe

  Gelijk hebben ze .