Ga naar de mobiele website
^ Top

Kleuter redt leven moeder met Siri: luister hier naar noodoproep van Roman (4)

thinkstock
Een vierjarige Britse jongen heeft het leven van zijn moeder gered dankzij de Siri op haar smartphone. Toen ze onwel was geworden, wist hij het alarmnummer te bereiken en gaf hij hun adres door. Agenten waren snel ter plaatse en reanimeerden de vrouw. Dankzij de kleuter.

De vrouw woonde met haar drie kinderen in de wijk Croydon in Londen. Op 7 maart lag ze ineens bewusteloos en bewegingsloos op de grond. De jongen pakte de smartphone van zijn moeder, ontgrendelde die met de vingerafdruk van haar duim en vroeg Siri toen om hulp. Siri belde meteen het Britse alarmnummer 999.

De moeder werd dertien minuten na afloop van het telefoontje door de hulpdiensten gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht.  Ze is vandaag terug thuis met Roman en haar andere kinderen. De Londense politie heeft vandaag een opname van het telefoongesprek met de jongen naar buiten gebracht.

"Al doe je vandaag niets anders, ga zitten met je jonge kinderen en zorg dat ze weten wat ze moeten doen en hoe ze de politie kunnen waarschuwen in geval van nood. Het kan het verschil tussen leven en dood zijn", aldus het hoofd van de alarmcentrale.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug