Kleuter in levensgevaar nadat springkussen plots in elkaar zakt

Het jongetje is in zorgwekkende toestand per traumahelikopter naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht.
ANP Het jongetje is in zorgwekkende toestand per traumahelikopter naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Een 5-jarig jongetje uit Rucphen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is zaterdag in zijn woonplaats levensgevaarlijk gewond geraakt op een springkussen. Dat gebeurde toen het springkussen plotseling in elkaar zakte. De ouders van het slachtoffertje zouden het ongeluk hebben zien gebeuren.

Het ongeval gebeurde rond 20.00 uur in een sportpark aan de Sprundelseweg in het Brabantse dorp. De hulpdiensten rukten massaal uit. Wat de oorzaak van het ongeval is, kon de politie zondag nog niet zeggen.

Het jongetje is in zorgwekkende toestand per traumahelikopter naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht. Hij zou een hersentrauma opgelopen hebben. Politie en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) doen onderzoek naar het ongeval. Het springkussen is in beslag genomen.

Voetbalvereniging RSV uit Rucphen spreekt van een drama. Het ongeval gebeurde tijdens een jeugddag. Door het ongeval heeft het bestuur van RSV besloten dat alle activiteiten van de komende week zijn afgelast, evenals de thuiswedstrijden. Hoe het nu met het jongetje gaat, kon de voorzitter niet zeggen. Volgens de politie is hij er nog steeds zeer slecht aan toe.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ria Vertongen

    Vecht voor je nog zo prille leven,jongen. Ik hoop samen met zovelen dat het goed komt met jou.