Ga naar de mobiele website
^ Top

Kleurenblinde vader in tranen door speciale bril

Opie Hughes kreeg dit jaar voor zijn verjaardag een cadeau dat zijn leven veranderd heeft. Met een speciale bril kon de Amerikaan, die kleurenblind is geboren, voor het eerst de kleur ogen van zijn eigen kinderen zien en een totaal nieuwe wereld aanschouwen. De man uit Pennsylvania is tot tranen toe geroerd.

Opie kreeg de bril van zijn zus, die het geld voor het hulpmiddel via een speciale crowdfundactie bij elkaar sprokkelde. 

Opie had de bril zelf al online gezien, maar vond de gevraagde 350 dollar te duur. "Toen ik de bril op internet voorbij zag komen, wilde ik hem eigenlijk meteen kopen. Totdat ik bedacht dat hij veel te duur was. Ik wist niks van de crowdfundingsactie van mijn zus. De laatste dollar die nodig was, kwam precies op mijn verjaardag binnen",  vertelt hij tegen het Amerikaanse medium Inside.

Kleurenblindheid kent verschillende vormen. Sommigen kunnen kleuren minder goed onderscheiden, in het geval van Opie is het kleurwaarnemingssysteem helemaal uitgevallen.

Opzet
Op een filmpje is te zien hoe Opie samen met zijn drie kinderen de bril uitpakt en hem voor het eerst opzet. Hij raakt direct zo geëmotioneerd door wat hij ziet dat hij er even bij moet gaan zitten. "Kijk naar de ogen van je kinderen, kijk hoe helder ze zijn", zegt zijn vriendin tegen de ontroerde vader. Ook de gekleurde jasjes van zijn kinderen en de bloemen in de voortuin zijn compleet nieuw voor de vader.

Toch is niet alles positief. "De auto is wel een beetje vies", besluit de geëmotioneerde vader.

Opie kijkt eens goed naar de ogen van zijn kinderen
YouTube Opie kijkt eens goed naar de ogen van zijn kinderen
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug