Kleine Kenneth (22 maanden) overleeft bijna drie dagen in bosgebied

Kenneth Howard uit de Amerikaanse staat Kentucky was bijna drie dagen vermist.
Magoffin County Sheriff Department Kenneth Howard uit de Amerikaanse staat Kentucky was bijna drie dagen vermist.
Een jongetje van amper 22 maanden is in landelijk Kentucky veilig en wel na bijna drie dagen te zijn vermist. Kleine Kenneth Howard verdween zondagavond uit de tuin van zijn ouderlijke woning nabij het plaatsje Salyersville. Hulpverleners troffen het kindje gisternamiddag aan in bosrijk gebied, op zo’n halve kilometer afstand van de woonst. Kenneth kampte met lichte uitdrogingsverschijnselen en oogde uitgeput, maar stelde het voor de rest naar omstandigheden goed.

Het jongetje ontsnapte zondagavond omstreeks 19.30 uur even aan de aandacht van zijn vader. “Kenneth was in de tuin, toen ik me omdraaide was hij weg”, verklaarde papa Elden aan lokale media. Hun onmiddellijk gestarte zoektocht werd bemoeilijkt door de invallende duisternis.

De politie beschouwde de verdwijning meteen als onrustwekkend. Agenten werden opgetrommeld om het onherbergzame terrein rond de woning uit te kammen. De speurders zetten daarbij de grote middelen in: een helikopter, speurhonden, quads en met warmtecamera’s uitgeruste drones. De politie kreeg de hulp van honderden vrijwilligers. Vader Elden loofde een beloning van 5.000 dollar uit. Het bleef allemaal zonder resultaat. Kleine Kenneth was nog steeds spoorloos. De hoop om hem nog levend terug te vinden, slinkte met het uur.  Het aanvankelijke zoekgebied werd vervolgens uitgebreid.

Een van de zoekteams hoorde gisteren rond 14 uur gehuil uit een mijngroeve. Het bleek Kenneth. Het kindje zat zo’n vijftien meter lager op een helling. Hij bevond zich in vogelvlucht op zo’n 600 meter van de tuin waaruit hij was verdwenen. Kenneth werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Bij de ouders heerste eerst haast ongeloof over de goede afloop. “Pas toen ik de doorgestuurde foto op de smartphone zag, wist ik dat het ons kindje was. Dit is het beste wat me kon overkomen!”, aldus nog papa Elden. Hoe het kindje al die tijd heeft weten te overleven, is nog niet bekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.