Klasgenoten herinneren Romney vooral als pestkop die haar van 'homo' afknipte

AP
De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney heeft vroeger niet veel vriendjes gemaakt op school. Veel klasgenoten herinneren hem vooral als pestkop, wiens gedrag was "zoals in 'Lord of the Flies'," zei een voormalige schoolmakker anoniem aan ABC News.

Het interview volgde op een artikel van de Washington Post over Romneys gedrag op de prestigieuze Cranbrookschool in Michigan halverwege de jaren 60. Meerdere klasgenoten herinneren zich hoe hij een groep leerlingen aanvoerde die onder dwang het haar afknipten van John Lauber, een leerling waarvan gedacht werd dat hij homoseksueel was. De leerlingen zouden Lauber op de grond hebben gedrukt toen hij op een dag naar school kwam met geblondeerd haar.

Domme dingen
Romney sprak de beschuldigingen snel tegen, en stelde op een radioprogramma op Fox gisterochtend dat hij veel grappen uithaalde op school. Hij zei dat er nogal wat domme dingen bij waren, en dat sommige misschien te ver gingen. De presidentskandidaat bood vervolgens zijn verontschuldigingen aan daarvoor.

Cranbrook is een prestigieuze instelling.
GETTY Cranbrook is een prestigieuze instelling.

Homo
Later op de dag zei hij aan Fox News dat hij "geen idee had wat de seksuele oriëntatie van dat individu mogelijk was". "In de jaren 60 was dat niet iets waar we het over hadden of overwogen." Romneys adviseurs zoeken nu getuigen die die woorden kunnen bevestigen. ABC News meldt dat zijn campagnemedewerkers voormalige klasgenoten hebben gecontacteerd.

Romneys naam staat op een plakkaat van afgestudeerde leerlingen.
GETTY Romneys naam staat op een plakkaat van afgestudeerde leerlingen.