Kinshasa moet het zonder water stellen tijdens eindejaarsfeesten

Kinshasa telt ongeveer 12 miljoen inwoners.
Getty Images/iStockphoto Kinshasa telt ongeveer 12 miljoen inwoners.
In Kinshasa, dat ongeveer 12 miljoen inwoners telt, moeten de inwoners het tijdens de eindejaarsperiode zonder water stellen. De watervoorziening zal bij gebrek aan financiële en materiële middelen onderbroken worden, zo heeft de vakbond van het openbare waterdistributiebedrijf van de Democratische Republiek Congo aangekondigd.

“We vragen de bevolking ven Kinshasa vanaf volgende week waterreserves aan te leggen, want we zullen niet in staat zijn hen van water te voorzien in deze periode van eindejaarsfeesten”, zei Alain Senenge, een verantwoordelijke van de vakbondsafvaardiging van Regideso, in een audiobericht dat onder de media verspreid werd.

“We hebben geen middelen voor waterbehandeling meer, onze machines vallen van de ene op de andere dag stil en de betaling van de lonen aan de werknemers van Regideso heeft drie maanden vertraging”, legde Senenge uit.

Volgens hem weigert het ministerie van Financiën 5,4 miljoen dollar vrij te maken die het de overheidsinstellingen voor waterverbruik verschuldigd is. Met dat bedrag zou het waterbedrijf kunnen verder werken. Het ministerie van Financiën deelde mee dat het zich opmaakt om de facturen voor het waterverbruik van de Congolese staat geleidelijk aan aan te zuiveren.

Kinshasa, dat ongeveer 12 miljoen inwoners telt, heeft vaak problemen met de watervoorziening. Verscheidene wijken zijn niet aangesloten op het distributienet van Regideso en inwoners zijn aangewezen op water uit putten en rivieren of op regenwater. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willem merken

    Met dank aan de Mobutu's etcetera. die zullen wel water hebben om te douchen, hun zwembaden te vullen

  • Luc Vanderkelen

    België stuurt zijn troepen