Kinderopvang gaat in hoger beroep tegen voorlopig verbod van elektrische bolderkar wegens “oneerlijk proces”

Archiefbeeld.
Sven Ponsaerts Archiefbeeld.
In Nederland gaat een kinderopvang in Almere bij de Raad van State in hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter over de stint. Die bepaalde vorige week dat de elektrische bolderkar terecht van de openbare weg wordt gehaald in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van het voertuig. 

Het is niet gebruikelijk om in beroep te gaan na een kort geding met zogeheten voorlopige voorzieningen, maar volgens de advocaat was er geen sprake van een eerlijk proces. Advocaat Werner van Bentem verwijst onder meer naar een 'aanvullende verklaring' waarop de rechter zich heeft gebaseerd. Die verklaring was niet officieel ingediend door een van de partijen. Het gaat om een incident met een stint dat werd gemeld door een Amsterdams kinderdagverblijf. Later wilde het kinderdagverblijf de melding intrekken maar er volgde een afgezwakte 'aanvullende verklaring'.

Geen doorslaggevende rol

Vlak voor de uitspraak in het kort geding lichtte de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat de Tweede Kamer in over de afgezwakte melding uit Amsterdam. Ze zei later in een debat te betreuren dat dit zo laat gebeurde, maar dat ze het zelf ook pas kort wist en dat de verklaring geen doorslaggevende rol had gespeeld bij het besluit de stint voorlopig te verbieden. 

Het gebruik van de elektrische bolderkar werd verboden na het ongeluk met een stint in Oss waarbij vier kinderen om het leven kwamen. De producent van de elektrische bolderkar ging intussen failliet.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Myrtle Marien

    Oneerlijk proces ? Welk proces hebben de kinderen gekregen voordat ze de dood vonden ? Deze electrische ondingen zouden permanent moeten verboden worden. Mocht ik weten dat mijn kleinkinderen ooit in zo'n vreselijk onding zouden moeten rijden, ik ging ze weghalen waar ze zijn ! Wie dergelijke gevaarlijke misbaksels als alternatieve mobiliteit ziet, die leeft kompleet buiten de veiligheidsbewuste wereld of heeft helemaal geen enkele verantwoordelijkheidszin.

  • Christian Moons

    tot er weer een ongeval gebeurt. Onverantwoorde dingen zijn het 10 kinderen op een fietspad naast de auto's goed gek

  • Theo Van Hoof

    Wil ik met een busje >8 personen vervoeren, moet ik minimaal een rijbewijs D1 kunnen voorleggen en medische keuring ondergaan. Met dit vehikel mag een 16-jarige zonder rijbewijs met 10 kinderen op stap. Volgens gegevens op Nederlandse media werd het ontwerp ook drastisch gewijzigd. De fabrikant weigert mee te werken aan het onderzoek. Zegt dat voldoende?