Kinderen verminkt voor meer succes bij het bedelen

Kinderen die door Roemeense mensensmokkelaars naar Groot-Brittannië werden gebracht, werden door bendeleden verminkt om meer succes te hebben bij het bedelen. Dat meldt The Sun op zijn website. De wreedheden kwamen aan het licht toen de Britse politie een smokkelaarsbende oprolde.

Volgens agenten zouden de criminelen 168 kinderen, allemaal tussen de acht en vijftien jaar oud, clandestien het land binnengebracht hebben om hen in te schakelen voor een waaier aan illegale activiteiten.

Gebroken armen en benen
De bendeleden geloofden dat kinderen met een handicap meer medelijden opwekken en zo meer geld binnenbrengen tijdens het bedelen. Daarom schrokken ze er niet voor terug om hun 'eigen' kinderen aan te pakken. Volgens politierapporten werden armen en benen bij verschillende kinderen doelbewust gebroken.

Geld en geweren
Ook in het thuisland van de bende kreeg het netwerk een zware klap: de Roemeense politie bevestigt dat 17 mensen werden opgepakt in de zigeunersstad Tandarei, in het zuiden van het land. Speurders konden er de hand leggen op documenten van ouders die hun toestemming verleenden aan de bende om hun kenderen mee te nemen over de grens. Verder werden er grote geldsommen, jachtgeweren en machinepistolen aangetroffen bij de verdachten.

Een aantal gesmokkelde kinderen werden inmiddels teruggebracht naar Roemenië, waar ze psychologisch begeleid worden. (tw)