Kinderen geven extremistische ouders aan nadat ze werden verplicht om naar onthoofdingsvideo van IS te kijken

Reuters
Kinderen van een gezin in het Verenigd Koninkrijk hebben hun extremistische ouders aangegeven. Het echtpaar dwong hun kroost om naar een onthoofdingsfilmpje van IS te kijken. Een kind is na het bekijken van de terreurvideo zo getraumatiseerd dat hij geen woord meer kan uitbrengen. Dat meldt de Britse krant The Times.

Het was de oudste dochter (18) van het gezin uit de regio Midlands, die belde naar de lokale meldlijn 'Childline' om de schrijnende toestand aan te klagen.  Het tienermeisje vertelde dat  de kinderen thuis moesten blijven, niet naar school gingen en sociaal geïsoleerd werden. Slechts eens in de drie weken mochten ze naar buiten. De politie besloot daarop om in te grijpen.

De extremistische ouders, die van Somalië afkomstig zijn, drongen hun anti-Britse, antisemitische en homofobe visie op aan de vier kinderen tussen 10 en 18 jaar oud.

Een van de kinderen, een 10-jarige jongen met leermoeilijkheden, is zodanig getraumatiseerd dat hij voorlopig niet meer kan spreken.

 Esther Rantzen, de oprichtster en voorzitster van Childline, zei dat de zaak "gruwelijk" was en prees het meisje voor haar moed.

Details van het 'fysieke en emotionele' misbruik werden onthuld tijdens een hoorzitting vorige week. De kinderen wezen de radicale uitspattingen van hun ouders af. Het echtpaar ontkent de aantijgingen. De kinderen zijn ondertussen ondergebracht in de pleegzorg.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Die kinderen zijn slimmer dan hun ouders !

 • Patrice Haemers

  Mijn vrees is groot dat dit zeker geen geisoleerd geval is.

 • Gerry Cle

  Goed nieuws dat die extreme ideologieën niet aanslaan bij jongeren. Als nu de kinderen van racisten hetzelfde doen is er terug hoop voor onze samenleving.

 • Paul Corvair

  Die kinderen waren blijkbaar nog niet bekeerd tot de radicale Islam.

 • Patrick De Meyer

  Kiddies EN de rest buiten , of snapt het nog altijd niet

Video